Заради нарастващия брой природни бедствия по света, предизвикани от изменението

...
Заради нарастващия брой природни бедствия по света, предизвикани от изменението
Коментари Харесай

Acer призова повече партньори за спешни действия за запазване на планетата -

Заради възходящия брой естествени бедствия по света, провокирани от изменението на климата, Acer още веднъж сложи акцент и приканва повече сътрудници и снабдители да обединят напъните си за понижаване на нездравословните въздействия върху околната среда и икономисване на скъпи запаси на планетата през днешния ден по време на Earthion на Acer Green Day .



Според изнесените тревожни данни от отчетите на Thomson Reuters Foundation[1] за замърсяването на планетата излиза наяве, че се появява неспособност да се поддържа допустимият сериозен лимит на стопляне от 1,5 градуса по Целзий. Именно това постанова двойно нарастване на напъните през 2022 година, с цел да се понижи въглеродното замърсяване, насъбрано през това десетилетие.

Acer приканва повече компании да се причислят към зеленото придвижване и показа напредъка на напъните си за екологична резистентност като изрази вяра повече хора да се вдъхновят и да дадат своя принос за опазването на Земята.

Acer стартира да включва практики за резистентност в своите планове преди повече от десетилетие. От 2008 година компанията вкара CDP Supply Chain за отчитане на въглеродни излъчвания, с цел да дефинира рисковете и да разпознава опциите в своята верига за доставки и разшири покритието до три равнища от снабдители при започване на тази година.

През 2013 година Acer доста усили рециклираното наличие на опаковките на своите портативни компютри, а през 2017 година Acer започва Project Humanity, с цел да сплоти всички чиновници по целия свят в основаването на рамка за резистентност за екологични начинания и да наложи зелена философия в корпоративната просвета, в която вземат участие над 70% от чиновниците по целия свят[2].

С ангажимент към околната среда, обществените връзки и ръководството (ESG), Acer започва програмата Earthion през 2021 година и стартира да работи в тясно съдействие с снабдители и сътрудници, с цел да вкара екологични начинания в своята екосистема на веригата за доставки, с главен фокус върху силата, продуктовия дизайн, дизайн на опаковки, произвеждане, логистика и преработване.

Премахването на непотребната защитна лента, употребена в процеса на пакетиране на палети, е една от измененията, направени, с цел да се помогне за понижаване на отпадъците, които не могат да се рециклират в логистичната система. След деликатна оценка и тестване за инспекция на равнищата на сигурност, Acer съумя да отстрани ненужните защитни ленти от пратките на своите монитори. С тази стъпка се чака да се спести потреблението на към 5500 км лента през 2023 година, равняващо се почти на дистанцията от Лондон до Ню Йорк.

Разработването на система за отчитане на въглеродните излъчвания за транспортните действия на Acer е друга значима крачка, подхваната към зелената политика. Според показаните данни близо 10%[3] от световните излъчвания на парникови газове са точно от промишленостите на товарния превоз и логистиката. Тази система на Acer дава уеднаквен метод за премерване и отчитане на излъчванията на парникови газове от превоза и в последна сметка ще бъде приложена в целия свят.



Vero линия - екологичните устройства

Acer започва линията Vero, започвайки с преносимия компютър Aspire Vero, с цел да се понижи замърсяването от производството на чиста пластмаса и боклуци. Това бе първият „ зелен “ преносим компютър, построен с 30% рециклирана (PCR) пластмаса в корпуса и 50% PCR пластмаса в клавишите на клавиатурата. Устройството е проектирано да опрости процеса на поправки или ъпгрейди и по този начин да подсигурява дълъг живот на потребление, като в същото време не прави компромис с изчислителната продуктивност и качеството.

Представеният през днешния ден бележи най-новото попълнение към портфолиото на Vero. Гамата от артикули включва бизнес преносими компютри, монитори, проектори, настолни компютри, аксесоари от рециклирани материали.

също е преосмислена от нулата в сходство с дизайнерска система, която обгръща голям брой продуктови линии, размери на устройства и съставни елементи. Зеленият дизайн на опаковката на екологичния преносим компютър Aspire Vero завоюва премия Red Dot за 2021 година за бранд и информационен дизайн в категорията „ Дизайн на опаковката “. Външната кутия е направена от 80-85% рециклирана хартиена маса. Найлоновите опаковки за отбрана на адаптера са сменени с хартиени вложки. Освен това чантата за преносимия компютър и листът сред клавиатурата е изработен от 100% рециклиран PET. Останалата опаковка е 100% рециклируема, а вътрешната й бариера даже може да се употребява наново: единствено с няколко спомагателни стъпки потребителите могат да я трансфорат в регулируема стойка за портативен компютър.

Постигането на баланс сред устойчивостта, потреблението на рециклирани материали и издръжливостта на продуктите постоянно е било предизвикателство и Acer продължава да търси нови и по-екологични материали за бъдещо създаване. Acer работи старателно със своите дизайнери и сътрудници, в това число Golden Arrow, Shin Shin, Sun Young, Quanta и Wistron, с цел да откри новаторски способи за внедряване, без да се жертва издръжливостта и здравината.
Acer към този момент е напълно покрай постигането на задачата си да включи до 30% наличие на PCR пластмаса в своите съществени артикули до 2025 година

Решения за образован град, помагащи за икономисване на запаси

В сходство с задачата си да създава по-екологични продуктови дизайни, Acer работи върху интелигентни градски решения, които понижават загубата на запаси и основават по-ефективен и резистентен метод на живот. В няколко града Acer внедри интелигентно крайпътно паркиране и решение за зареждане на EV. Това оказва помощ на водачите да намерят места и дейно съкратява времето на престой на пътя и потреблението на сила. По този метод се понижава трафика и се намаляват въглеродните излъчвания. Acer също по този начин създаде интелигентни решения за икономисване на вода, наблюдаване на качеството на въздуха и възстановяване на цялостните условия на заобикалящата ни среда.



Цел: Източник на 100% възобновима сила до 2035 година

Групата Acer се причисли към през 2021 година и се ангажира да създава 100% възобновима сила до 2035 година В допълнение към стартирането на платформата „ Earthion “ и приемането на световната система за откриване на информация на CDP, интервенциите на Acer започнаха да употребяват зелена сила още през 2011 година като на някои места даже се конфигурират слънчеви панели за генериране на лична сила. Към края на 2020 година офисите на Acer в над 30 страни по света употребяват 100% възобновима сила, до момента в който 45% от силата, употребена от Acer Group, е възобновима.

Acer има вяра, че устойчивостта е световно изпитание, което ще изисква обединяване, с цел да има същински резултат. Acer освен цели да даде на потребителите опцията да избират артикули, които са по-щадящи към околната среда, само че също по този начин желае да даде опция на бизнеса да се причисли към нейното пътешестване в прехода към нисковъглеродна и кръгова стопанска система.

По време на Acer Green Day започва и „ 21-дневно предизвикателство “ на Acer, като част от задачата си Earthion, с цел да насърчи чиновниците си да подхващат екологични дейности всеки ден и да ги трансфорат в табиет. Това предизвикателство се уголемява като се включват и чиновниците на сътрудниците и доставчиците на Acer, както и потребителите. Потребителите също могат да вземат участие посредством Instagram в #Acer21DayChallenge. Профилът в обществената мрежа следва няколко известни персони с въздействие. Те описват своите вдъхновяващи истории за своя метод на живот и съответните им дейности за понижаване на потреблението на продуктите или повторната им приложимост, с мисъл и грижа за планетата..

Повече информация по отношение на Acer Green Day може да намерите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР