Започваме борба за възстановяване на демокрацията, правовия и конституционния ред

...
Започваме борба за възстановяване на демокрацията, правовия и конституционния ред
Коментари Харесай

ДПС започва борба за възстановяване на демокрацията

Започваме битка за възобновяване на демокрацията, правовия и конституционния ред в България. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в изявление за бТВ.  Той изясни за какво Движението е излязло с остра декларация за края на 46-ото Народно събрание.

Тя не е яд против президента, с нея показваме терзанията си за държавността и за демокрацията, която Румен Радев разрушава, сподели Анастасов. И даде съответни образци. Нарушаване на конституцията е умишленото и изцяло осъзнато назначение на министър с двойно поданство (б.р. Кирил Петков).

Радев наруши и главния принцип, който би трябвало да изповядва един държа глава - обединяването, задавайки провокативни въпроси, които наскърбяват цялостен един етнос, безапелационен бе зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Като образец за нарушение на правовия ред Станислав Анастасов уточни и скандални дейности на вътрешното министерство под управлението на Бойко Рашков по време на изборите, прикрити като битка против пазаруването на гласове. Жена, която се обискира с мотив или не, я карат да се съблече гола в 21 век. Има куп репресии към локалната власт под благовидния претекст битка с пазаруването на гласове, съобщи Анастасов.

Ще дадем публичност на всички тези нарушавания на права. Нямаме никакво подозрение, че всичко това се случва с благословията на Румен Радев. Ще дадем всичко на съответните институции и на сътрудниците си, безапелационен бе политикът.

Ако някой си мисли, че с изпълнителната власт още веднъж ще мачка Движение за права и свободи и депесарите, няма да стане. Ние знаем цената на демокрацията и в случай че се наложи ще я платим отново, съобщи още Станислав Анастасов. Той заяви, че Движение за права и свободи ще извади в акцията всички доказателства, които има. Няма да позволим и на второто държавно управление на Радев да се намесва в предизборната акция, която към този момент е и негова акция, сподели зам.-председателят на Движението.

Купуването на гласове е една доста грозна процедура, на която би трябвало да се противодейства. Но потреблението на това за заслон е неприемливо. Случаите на такива дейности са над 10 000, а дадените на прокурор - под 100, сподели още Анастасов. И съобщи: " Хубаво е когато се приказва в интерес на битката против пазаруването на гласове, да се каже и какво се прави за битката против пазаруването на партии. Иначе това е двоен критерий ". Зам.-председателят на Движение за права и свободи изиска да зае какво са създали способените органи по сигнала на водача на " Екогласност " Емил Георгиев, че Кирил Петков и Асен Василев са се пробвали да вземат партията му против депутатски места.

Следващото национално заседание сигурно би трябвало да има държавно управление. Т.нар. партии на смяната си присвоиха правото да вършат кабинет и да изолират партии, сподели още Станислав Анастасов. В отговор на въпроса допустимо ли е държавно управление на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия той съобщи: " Нито една опция не е изключена, би трябвало да има държавно управление. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР