Американската информационна агенция Асошиейтед прес съобщи, че Израел е спрял

...
Американската информационна агенция Асошиейтед прес съобщи, че Израел е спрял
Коментари Харесай

Израел спря живата видеовръзка на Асошиейтед прес с Газа


Американската осведомителна организация " Асошиейтед прес " заяви, че Израел е спрял нейната видеовръзка онлайн от разкъсваната от война линия Газа, откакто управляващите са я обвинили, че е нарушила новата възбрана на " Ал Джазира ".

" Асошиейтед прес " осъжда най-остро дейностите на израелското държавно управление за прекъсване на дългогодишното ни предаване онлайн ", се споделя в изказването на АП, която упреква " корист " с новия израелски закон за задграничните телевизионни оператори.

АП заяви, че управляващите са иззели и нейната камера и съоръжение за лъчение.

" Призоваваме израелските управляващи да ни върнат оборудването и да ни дадат опция неотложно да възстановим директното си предаване, с цел да можем да продължим да предоставяме тази значима образна публицистика на хиляди медии по света ", обявиха от организацията.

В своя новинарски отчет АП съобщи, че катарският сателитен канал е измежду хилядите клиенти, които получават видеоканали онлайн от организацията.

В него се споделя, че чиновници от Министерството на връзките са пристигнали в офиса на АП в южния израелски град Сдерот във вторник следобяд и са иззели оборудването.

Тя оповестява, че чиновниците са предали на АП документ, подписан от министъра на връзките Шломо Кархи, в който се твърди, че АП нарушава новия закон на страната за лъчение в чужбина.

В изказването на министерството се споделя, че АП постоянно прави фотоси на линията Газа от балкона на къща в Сдерот, " в това число фокусирайки се върху дейностите на бойците на ЦАХАЛ (армията) и тяхното местонахождение ".

" Въпреки че инспекторите на Министерството на връзките ги предизвестиха, че нарушават закона и че би трябвало да прекратят достъпа на " Ал Джазира " до тяхното наличие, те продължиха да го вършат. Инспекторите на Министерството на известията действаха в Сдерот, както действаха предходната седмица в Назарет, според утвърдените от държавното управление заповеди в сходство със закона, и конфискуваха оборудването. "

Миналата седмица израелски чиновници бяха конфискували излъчващо съоръжение от студиото на " Ал Джазира " в северния израелски арабски град Назарет.

АП съобщи, че е излъчвала общ аспект на северната част на Газа, преди оборудването й да бъде иззето, като добави, че директното предаване като цяло е показвало пушек, издигащ се над палестинската територия.

" АП съблюдава разпоредбите за военна цензура на Израел, които не разрешават излъчването на детайлности като придвижването на войските, които биха могли да застрашат бойците ", добави организацията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР