Отдавна съществува мнението, че пиенето на чай с лъжичка в

...
Отдавна съществува мнението, че пиенето на чай с лъжичка в
Коментари Харесай

Никога не пийте чай с лъжичка! На лошо е! И още няколко поличби

Отдавна съществува мнението, че пиенето на чай с лъжичка в чашата е неприятно предвещание. Твърди се, че поради това човек може да има доста проблеми: заболявания, финансови несгоди, несгоди и грижи в персоналния живот.

Правилата на етикета също споделят, че не би трябвало да се прави това. Ако посетите кафене или ресторант, никой няма да ви сервира чай или кафе с лъжичката, която е в чашата. Приборите за хранене ще бъдат сложени настрана.

В края на краищата да консумирате напитка по този метод и е просто неловко. Лъжицата ще се търка неприятно в лицето ви или ще пада от чашата. Въпреки това някои хора не престават да го вършат.

В Русия да вземем за пример, на приборите за хранене се приписвали мистични смисли. Всеки член на фамилията е трябвало да има персонална лъжица, вилица, нож. Било е допустимо да се употребяват единствено те. Ако човек вземел непознати принадлежности, по-късно го очаквали редица житейски неприятности.

Паднала лъжица за гостите

Ако в предишното в къщата е паднeла лъжица, е трябвало да се изчака идването на гостите. Не е било разрешено да вдигате приборите едновременно. Ако индивидът е дошъл и е бил добре пристигнал, лъжицата се вдигала. Нежеланият човек не се допускал в къщата и хората започвали да чукат по масата със същата тази лъжица, като казвали: " Остани си у дома. "

Измиване на лъжицата незабавно след ястие

Езотериците считат, че след хранене приборите за хранене са пропити с негативна сила. За да я неутрализирате, би трябвало да оставите мръсните вилици и лъжици в мивката за известно време и да ги измиете едвам след няколко часа, написа woman.bg. Не избърсвайте приборите за хранене - по този начин може да си навлечете неприятен шанс.

И какво още?

Неомъженото момиче не би трябвало да оставя лъжица в чаша с напитка. Смята се, че това ѝ предвещава самотност. Ако това е направено от дете - може да докара до кавги с родителите, възрастен човек - до спор с родственици, мъж - до появяването на съперник.

Ако човек е оставил лъжица в питието при посещаване на публично място - това дава обещание загуба на доверието на началниците и финансови усложнения, при посетител - неуспех на всички проекти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР