Заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко се изказа

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко се изказа
Коментари Харесай

Русия пояснява възможността за тактически ядрен удар по Украйна

Заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко се изрече по отношение на опцията за тактически нуклеарен удар по Украйна. Думите му се цитират от РИА Новости.

Дипломатът акцентира, че правилата и изискванията за потребление на нуклеарно оръжие от Москва са заложени във военната теория на Руската Федерация, в която би трябвало да се търси отговор на въпроса дали предпазен тактически удар на територията на Украйна от Русия е вероятен.

" Имаме военна теория, там всичко написа. Тя не дава никакво друго пояснение, също така, което го има черно на бяло “, разясни Грушко в отговор на въпроса дали Москва изключва опцията за тактически нуклеарен удар по Украйна.

Известно е, че в документа са посочени изискванията, които дефинират опцията за потребление на нуклеарно оръжие от Русия. Според доктрината, измежду тях, е по-специално, приемането на надеждна информация за изстрелването на балистични ракети, атакуващи териториите на Русия и (или) нейните съдружници, потреблението от врага на нуклеарно оръжие или други типове оръжия за всеобщо заличаване, въздействието на съперника върху сериозни държавни или военни уреди на Руската Федерация, чиято щета или опустошение ще докара до нарушение на ответните дейности на нуклеарните сили, експанзия против Русия с потреблението на стандартни оръжия, когато самото битие на страната е застрашено, написа Лента.ру.

През април съветският външен министър Сергей Лавров също изясни, че Русия на сегашния стадий от специфичната интервенция в Украйна обмисля опцията да употребява единствено стандартни оръжия, като по този метод отговори на изказването на украинския президент Володимир Зеленски, че Русия сякаш е подготвена да употребява нуклеарни оръжия, напомня Лента.ру.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР