Коалиция Левицата!“ е готова да участва в диалог за консолидиране

...
Коалиция Левицата!“ е готова да участва в диалог за консолидиране
Коментари Харесай

Левицата! е склонна на преговори с новото ръководство на БСП за обединение на лявото

Коалиция „ Левицата! “ е подготвена да взе участие в разговор за консолидиране на левите политически обединения. Първи крачки към този момент се вършат. Сега, повече от всеки път, осъзнатата нужда от партньорство и консолидация има късмет да даде резултат. Това съобщи в Сливен Румен Петков, водачът на партия АБВ, която е част от „ Левицата! “

Попитан дали това е допустимо да се случи още при краткотрайния ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, той отговори, че „ да “. „ Аз си мисля, че в случай че решителна стъпка в посока консолидация бъде направена в този момент, тя може да има необратим темперамент, няма да може да бъде спряна, тъй като това е развой, който левите хора чакат “, сподели още Петков.

На въпрос дали при възможни нови избори са подготвени да влязат в необятна лява коалиция, Румен Петков съобщи, че е нужен деен разговор, а не просто отправяне на предложения. Според него причина за извънредно ниската изборна интензивност от 34% на 9 юни, е че част от обществено ангажираните гласоподаватели не са дали своят вот тъкмо заради обстоятелството, че няма мощна и консолидирана лява политическа групировка.

„ В основата на лявата обществено ангажирана политика би трябвало да е мирът, а ние в Европа, в продължение на години към този момент, приказваме за война, за въоръжаване, на решение на проблемите на бойното поле. Мирът, както и консолидацията на левицата, също няма опция. И ще би трябвало да си приказваме. Иначе ставаме съучастници в месомелачката, в която всеки ден гинат хиляди хора “, уточни още той. И добави, че войната не е единствено в Украйна, а и в линията Газа.

Румен Петков добави, че жителите би трябвало да си дадат сметка за избора си и разяснява съоснователя на новата парламентарна партия „ Величие “ Николай Марков. „ Не е обикновено някой с неоправдателна присъда, който се е крил от правораздаването, да бъде импортиран в Народното събрание и през днешния ден той да е нравственият стожер на обществото. Този човек е наказан, има изпълнителен лист да заплати избрана сума на някого, а българските държавни институции не могат да го намерят 10 години “, разяснява той.

Анализ на отминалите избори и резултатът на „ Левицата! “ в районен проект направи и Пеньо Пенев – лидер на листата на обединението в област Сливен. Според него извънредно ниската изборна интензивност се дължи също и на страха на хората да декларират мнение, заради зависимости от локална власт, работодатели и т. н. Той добави, че за следващ път в Сливенско се е следило „ стимулирано “ гласоподаване в последните часове на изборния ден в секциите с преобладаващи малцинствени групи измежду гласоподавателите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР