От 2021 година, когато влязохме в спиралата от избори, резултатите

...
От 2021 година, когато влязохме в спиралата от избори, резултатите
Коментари Харесай

Иван Таков: Нинова подава оставка за трети път, дано е з последен

" От 2021 година, когато влязохме в спиралата от избори, резултатите на Българска социалистическа партия вървят надолу. Една от аргументите за това е, че от Българска социалистическа партия излизат вести единствено за вътрешнопартийни разпри. От един миг нататък излизат само вести за вътрешни разпри ", разяснява в " Тази събота и неделя " Александър Симов.

Той уточни, че в началото е подкрепял Корнелия Нинова след избирането ѝ за ръководител на партията:

" Когато тя пристигна през 2017 година, вкара хубава сила в Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия съумя да избере собствен претендент за президент, открит много удачно, мандатността, директен избор за водач. Проблемът най-после е, че Корнелия Нинова в този момент е в съпротива на Корнелия Нинова първоначално ".

" През 2017 година Нинова сподели, че единствено водачът би трябвало да води две листи. Тогава Стефан Данаилов беше другият. Всички останали водеха по една, за се концентрират в регионите. Стигнахме до обстановката в три следващи избори седем души да водят по две листи. Когато човек стартира да влиза в несъгласие, това е знак, че смяната би трябвало да пристигна ", сподели още Симов.

В студиото на " Тази неделя " Иван Таков напомни, че Корнелия Нинова подава оставка за трети път.

" Изразих вяра да е за финален. Така се и оказа. Националният съвет се събра и избра краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Българска социалистическа партия. Това беше доста значима стъпка за възобновяване на разговора в партията, който беше нарушен. Колективните органи на партията бяха гумен щемпел. Сега има искане за обединяване ", разяснява той.

" Моето мнение още от 2016 година беше, че човек, който не е социалист, не може да е отпред на партията. Не става дума за нахлуване и за отбрана на Нинова. Става дума за политиката, довела до пагубните резултати от изборите. Корнелия Нинова наследи партия с един милион гласоподаватели. В момента има 150 хиляди. Показа се цялостно неуважение към локалните структури. Няма място за някогашния ръководител на Младежкото Българска социалистическа партия в Гоце Делчев. Вместо това Корнелия Нинова избра да влезе от Благоевград, с цел да има място за младежкия водач от Съюз на демократичните сили (Калоян Методиев - бел. ред.) ", уточни Иван Таков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР