Заложените от Асен Василев показатели са неизпълними, смятат от Възраждане“Предложеният

...
Заложените от Асен Василев показатели са неизпълними, смятат от Възраждане“Предложеният
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Проектобюджетът дърпа ръчната спирачка на икономиката

Заложените от Асен Василев индикатори са неизпълними, считат от „ Възраждане “
Предложеният от финансовия министър Асен Василев план за държавен бюджет съдържа индикатори, които са безусловно неизпълними и по тази причина „ Възраждане “ няма да го поддържа. Това заяви във Варна ръководителят на партията Костадин Костадинов. Като образец той уточни плануваните доходи и онагледи обстановката със слабия старт на летния туристически сезон. „ Това е обезчестяване на бюджета, с цел да се извърши култа на Асен Василев за 3% недостиг “, сподели Костадинов.

Според него препоръчаният бюджет дърпа ръчната спирачка на стопанската система поради раздуването на разноските и взетите крупни заеми в предходния, юридически от Василев. Като противозаконна и незаконна Костадинов окачестви концепцията на финансовия министър за въвеждане на еврото като паралелна валута. Лидерът на „ Възраждане “ напомни, че декларираните още предходната година планове за редуциране на администрацията отсъстват от проектобюджета, само че финансовата стратегия е орязана по този начин, че до края на годината в страната нищо няма да се строи.

Вредите за страната депутатите от „ Възраждане “ ще разяснят детайлно в парламентарните комисии и в плeнарна зала на Народно събрание, съобщи Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР