Членството ни в НАТО е цивилизационен избор, това е гаранция

...
Членството ни в НАТО е цивилизационен избор, това е гаранция
Коментари Харесай

Главчев вижда членството ни в НАТО като гаранция за сигурността на страната

" Членството ни в НАТО е цивилизационен избор, това е гаранция за сигурност. То послужи за ентусиазъм и мотивация на генерации българи, също по този начин бе мощен тласък за значими промени и способства за развиването на мира и просперитета в страната. " Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев по време на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София, предават от NOVA.

" НАТО остава неизменим поръчител за нашата сигурност и разцвет. В лицето на съветската експанзия против Украйна, би трябвало да останем мощно ангажирани с поддръжка за Киев. Необходимо е и да влагаме доста повече във възпиращи и отбранителни качества. Украйна се трансформира в бранител на цяла Европа и споделените ни демократични полезности. България остава твърдо ангажирана да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Чрез седем решения на Народно събрание предоставихме необятен набор от помощ на Украйна - политическа, военна, филантропична и за възобновяване ", безапелационен е министър председателят. По негови думи във военния алианс участват обединени свободни и демократични страни, които групово пазят сигурността си.

Историческо достижение е опазване на мира в продължение на 75 години. Нуждаем се от наличие на НАТО в района. Целта на Русия е да ерозира европейската сигурност, по тази причина военният алианс би трябвало да продължи да изпраща ясно и мощно възпиращо обръщение против всевъзможни нападателни дейности към уязвимите сътрудници, уточни още Димитър Главчев, като приканва за внимание към Черноморския район и Западните Балкани, поради стратегическото им значение за евроатлантическата сигурност.
 Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде в България
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде в България

Асамблеята би трябвало да одобри своите рекомендации за срещата на върха на НАТО в Съединени американски щати

" На ще бъдат признати решения, които ще затвърдят способността на алианса да отбранява всеки сантиметър от съюзническата територия и да възпира всеки евентуален агресор. Очакваме съответни резултати за обезпечаване на постоянен и предвидим, дълготраен механизъм за подкрепяне сигурността на Украйна, който да е финансово гарантиран. Подобряването на оперативната съгласуемост на украинските въоръжени сили ще обезпечи мост към бъдещо участие на страната в НАТО ", съобщи Главчев.

Той разяснява и обстоятелството, че пролетното издание на Парламентарната асамблея е у нас : " Тази сесия е изключително значима и тъй като и сътрудници от Швеция вземат присъединяване като пълноправни членове. Процесът на разширение способства за подсилване на евроатлантическата зона на сигурност. Наложително е непрекъснатото подсилване на опълчването на всички закани - както на дезинформацията, по този начин и хибридните такива. "
 Работим по основаването на многонационален дивизионен щаб на НАТО в България
Работим по основаването на многонационален дивизионен щаб на НАТО в България

Това съобщи военният министър Атанас Запрянов по време на пролетната сесия на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР