Загубите на руските окупатори надвишават цифрите за набиране на нови

...
Загубите на руските окупатори надвишават цифрите за набиране на нови
Коментари Харесай

Руската армия е разбита в Украйна, личният състав отказва да се сражава

Загубите на съветските окупатори надвишават цифрите за набиране на нови военнослужещи, а персоналният състав отхвърля да взе участие във войната против Украйна. Това се споделя в известие на страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна във Facebook, съобщи организация УНИАН.

„ Загубите на съперника надвишават набирането на нови бойци, което доста се отразява на общия морал и психическо положение и се трансформира в причина за персоналния състав да откаже по-нататъшно присъединяване във военните дейности против Украйна “, се споделя в известието на украинските сили.

На 24 февруари съветската войска стартира непредизвикана пълномащабна война против Украйна. Руските окупатори се надяваха да завладяват Киев за три дни, само че вместо това бяха разгромени от украинската войска в северния фронт и избягаха назад в Русия и Беларус. Сега врагът е съсредоточил офанзивите си на изток в Донбас. Русия търпи тежки загуби в човешка мощ и военна техника на украинска земя, само че Москва отхвърля да разкрие броя на убитите съветски бойци. По данни на Киев от началото на нашествието 25 650 съветски бойци са намерили гибелта си в Украйна. Украйна също така е унищожила 1145 танка на врага. Моралът на нашествениците е невисок, тъй като те нямат претекст да вземат участие в тази безсмислена война.

Междувременно Съединени американски щати дефинираха като " явен парадокс " изказванията на съветския президент Владимир Путин, че съветското навлизане в Украйна е имало превантивна цел. " Да се приказва за отбранително деяние е явен парадокс, да се приказва за нещо, друго от предумишлена война, е засегнатост към историческата истина ", съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс. Той направи този коментар часове след речта на съветския президент във връзка 9 май, когато в Русия се отбелязва успеха на Съветския съюз против нацистка Германия през 1945 година. Путин излъга, че западните страни са готвели инвазия в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР