Руските войски продължават успешното си настъпление в ДНР на няколко

...
Руските войски продължават успешното си настъпление в ДНР на няколко
Коментари Харесай

Украинската корупция ускори отстъплението на ВСУ

Руските войски не престават сполучливото си нахлуване в ДНР на няколко бранша на фронта. Западните медии изясняват този триумф с разпадането на украинските инженерни войски, заради което украинските въоръжени сили би трябвало да се отдръпват на неподготвени позиции. Наистина ли е по този начин и по какъв начин при сегашните условия врагът има намерение да построи защита в района?

След освобождението на Авдеевка съветските войски не престават да надграждат триумфа си в ДНР, приближавайки тази седмица покрай селата Архангелское и Новоалександровка. На към 10 км отсам е основният възел на автомагистрала Т-0504 сред Красноармейск (Покровск) и Константиновка, откъдето има единствено 36 километра до град Краматорск (разположен на 80 км северно от Донецк, 170 км югоизточно от Харков).

През миналото денонощие в този регион бяха освободени към четири и половина квадратни километра територия, което изравни фронта северозападно от Очеретино и усъвършенства позицията на частта от група войски „ Център “. В тази връзка ВСУ трябваше да вкарат там запаси. Освобождаването на част от Очеретино заплашва да унищожи отбранителната линия на ВСУ западно от Авдеевка.

Според Министерството на защитата съветските войски не престават настъплението си към Архангелское, североизточно от Очеретино. Настъплението се развива от няколко направления - от югозапад (от територията на самото Очеретино) и от югоизток (от територията на Керамик и Новокалиново). На северозапад от Очеретино частите на съветските въоръжени сили напредват към Новоалександровка, освобождението му ще улесни настъплението на запад от Очеретино по железопътната линия.

Както сподели министърът на защитата Сергей Шойгу предходната седмица, съветските войски имат самодейността по цялата линия на бойно прикосновение и не престават да изтласкват ВСУ от заетите им позиции. Русия, съгласно Шойгу, ще ускори ударите си в тила на врага. Онзи ден главнокомандващият на ВСУ Александър Сирски уточни Ивановское и Часов Яр като най-горещите точки. Не по-малко сериозна е обстановката за украинската войска в Красноармейско и Кураховско направление.

“Асошиейтед Прес ” написа, базирайки се на военни и ръководители на строителни компании, че украинската войска няма отбранителни линии в това направление. Както сподели командирът на една от частите, Украйна би трябвало да усили темповете на създаване на отбранителни укрепления, тъй че при оттегляне ВСУ да се отдръпват на готови позиции. Липсата на муниции принуждава украинските бойци в Донбас да „ напущат едно село след друго, в това число три, които се предадоха предходната неделя “.

Тази година Украйна е отпуснала съвсем 38 милиарда гривни (960 милиона долара) за построяването на необятна мрежа от укрепления. В началото на пролетта Зеленски разгласи построяването на две хиляди километра укрепления по три линии. Украинските военни обаче споделят, че построяването на укрепления е трябвало да стартира предходната година по време на „ контранастъплението “, а не в този момент.

Сега на фронтовата линия се оплакват, че би трябвало освен да водят война, само че и да копаят окопи - това се дължи на неналичието на инженерни войски, които бяха отчасти разформировани след оповестяването на независимостта на Украйна. В постсъветските години в Украйна интензивно се продаваха багери и плугове, които в този момент са толкоз нужни на ВСУ.

В същото време съветски дронове следят строителните действия на ВСУ до третата линия на защитата и постоянно поразяват строителна техника. По този метод неналичието на съответни отбранителни линии и непрекъснатият огън на съветските въоръжени сили попречва построяването на инженерни защитни уреди на втората и третата линия на защитата. Това, съгласно Запада, оказва помощ на съветските въоръжени сили да реализират обилни военни триумфи.

„ Въпреки това би било неправилно да се каже, че ВСУ въобще нямат полеви укрепления в Донбас. На север от Очеретино и западно от Архангелское има система от окопи и землянки, изкопани неотдавна. Те не би трябвало да се подценяват. Просто спрямо отбранителната линия, която съветската войска преодоля в региона на Авдеевка, тези отбранителни линии са по-слаби “, отбелязва Борис Рожин, специалист от Центъра за военно-политическа публицистика.

Според него в Украйна не са очаквали, че Авдеевският укрепен регион ще падне толкоз бързо. „ Парите, отпуснати за построяването на втора и трета отбранителна линия, са изразходвани нецелесъобразно или отчасти откраднати. ВСУ смятаха, че Авдеевка ще бъде арестувана и никой няма да ревизира построяването на отбранителните линии “, изясни военният сътрудник.

„ Украйна се трансформира в пленник на личната си агитация, корупция и западни упования. Желаейки да получат финансиране и оръжия, ВСУ твърдяха, че ще нападат и ще завземат територии, а не ще се пазят. Така нареченият кротичък проект на Зеленски като цяло планува връщането на всички изгубени земи. Тази позиция докара до там, че те не бяха готови за защита “, изясни Вадим Козюлин от Дипломатическата академия на съветското Министерство на външните работи.

В резултат на това, когато ВСУ се втурнаха да наваксват и построяват отбранителни линии, „ на някои места се оказа прекомерно късно “. „ Сега украинците интензивно построяват втора и трета линия на защита. Може би на беше по-успешно, на други по-малко, само че като цяло времето беше изгубено ”, счита събеседникът. Според прогнозата на Рожин ВСУ ще би трябвало да употребяват това, което е налично от природата – терен, височини и водни басейни, „ пробвайки се да се прикрият “.

„ Засега не са доста сполучливи поради това, че неефективната отбрана беше пробита и в този момент са принудени да се оправят и с това. Намерихме едва място. Нашите войски имат способността да маневрират и да ескалират военните дейности. Това дава резултатите, които виждаме в този момент. Ако в региона на Авдеевка лиши доста време, с цел да се откри едва място, в този момент това се случи относително бързо “, акцентира ораторът.

От друга страна, през последната година врагът е нараснал броя на специфичната техника и инженерните елементи. Но военните не могат да се оправят сами. В Донбас локалният олигарх Ринат Ахметов и депутатът от Върховната Рада, предприемач и някогашен губернатор на Донецка област Сергей Тарута интензивно вложиха в построяването на такива укрепления.

„ В същото време съперникът интензивно построява укрепления на границите с Белгородска, Курска и Брянска област. Това са бетонни огневи точки и други укрепления. За да се форсира темпът на работа, с изключение на инженерните връзки, вземат участие цивилен реализатори и служащи от разнообразни предприятия “, изброи Рожин.

Освен това, с цел да се форсира построяването на третата отбранителна линия, частни компании разпореждат поръчки без нормалния търг, което основава удобни условия за корупция, отбелязва Рожин. „ В Украйна постоянно е било по този начин, като се стартира от известната история с „ раниците на Аваков “ през 2014 година (скандал с рушвети на тогавашния вътрешен министър Арсен Аваков и неговия син). Тази скица е жива и здрава. Корупционните кавги продължиха и след стартирането на СВО. Хората, които отговаряха за построяването на втората отбранителна линия западно от Авдиевка, бяха упрекнати в приемане на рушвети “, спомня си специалистът.

Козюлин е склонен, че постоянно е имало корупционни опасности в Украйна, „ и изключително във военна обстановка “. „ Няма подозрение, че тези, които са близки до ръководителя на президентската канцелария Андрей Ермак, който през днешния ден в действителност ръководи всички стопански и административни каузи в Украйна, печелят от контракти за създаване на отбранителни линии “, сподели военният специалист.

Намаляването на успеваемостта на полевите укрепления на съперника докара до увеличение на темпото на нахлуване на съветските войски, които ще би трябвало да вземат решение сложни задания и да откриват нови слаби места в отбраната на ВСУ. „ Следващите съществени линии на защита са Селидово, Курахово и Красноармейск, Славянско-Краматорската агломерация. Тук защитата е построена, като се вземе поради огромните индустриални обекти. И с цел да пробием, ще би трябвало да поставим доста старания “, означи Рожин.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед41853Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед26836Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед61382„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед31992Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед34271Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132662Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91849Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84923Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР