Стотици мигранти преминават американско-мексиканската граница. Те се събират в буферна

...
Стотици мигранти преминават американско-мексиканската граница. Те се събират в буферна
Коментари Харесай

Сан Диего е най-предпочитаната входна точка за САЩ от нелегалните мигранти

Стотици мигранти минават американско-мексиканската граница. Те се събират в буферна зона и чакат с чаосве чиновниците на граничния патрул, до момента в който доброволци им носят храна. Според данни на Съединени американски щати през април Сан Диего е станал най-натовареният кулоар за незаконно прекосяване на границата. Това е петият район, който получава това наименование за последните две години, което демонстрира какъв брой бързо се трансформират миграционните направления. Сега по-строгите ограничения изтласкват хората към Тусон, Аризона. Много от тях споделят, че Сан Диего е най-лесното място за прекосяване. Те непрекъснато ревизират изявления в обществените мрежи, които им оказват помощ да възнамеряват маршрута и часа.
Всъщност те са арестувани от Граничния патрул, който ги държи на едно място, с цел да обработи данните им. След това ги пуска в Сан Диего, с цел да отидат до летището и да доближат фамилиите си.
Клинт Карни, доброволец, Международна организация на оживелите от изтезанията

Миграцията в Сан Диего съставлява предизвикателство, защото хората идват от по-разнообразни страни - в това число Индия, Грузия, Египет, Ямайка и Виетнам. Според американски чиновници полетите за депортация към някои от тези страни са скъпи и сложни за образуване.
Почти всяка нощ имаме засегнати хора, които се пробват да прескачат стените. Стената е към 6 метра висока. Виждали сме изкълчени глезени, счупени колене и разранени ръце. Оказваме им първа помощ и се обаждаме на Граничния патрул, в случай че пострадванията са доста съществени.
Клинт Карни, доброволец, Международна организация на оживелите от изтезанията

Според американски чиновници привличането към Сан Диего се дължи на обстоятелството, че Тихуана е най-големият град от мексиканската страна на границата. Тази година на летището в обитаемото място са пристигнали хора от близо 100 националности, в това число по 12 000 души от Колумбия и Куба.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР