Загадъчни древни изобретения без научно обяснение – проучвайки в Гугъл

...
Загадъчни древни изобретения без научно обяснение – проучвайки в Гугъл
Коментари Харесай

Загадъчни древни изобретения без научно обяснение – Топ 10

Загадъчни антични изобретения без научно пояснение – изследвайки в Google “ мистериозни антични открития ” или “ необясними антични изобретения ” ще намерите десетки уеб сайтове, изброяващи сходни артефакти. За тях се допуска, че единственият вероятен отговор може да бъде извънземни, пътешестване във времето, паранормални или илюминати.

Споменахме ли към този момент извънземни? Съжаляваме: те са пояснение за всичко, което наподобява прекомерно комплицирано, необичайно или “не на място ”. Но откакто отделите измислиците и нелепостите от находките, представляващи автентичен археологически интерес, към момента има страхотни мистерии за проучване.

Списъкът по-долу включва мистериозни антични изобретения , необясними антични открития и някои малко по-скорошни находки, които към момента озадачават учените през 21-ви век. Но не тъй като са симптом на извънземни технологии. Дайте на античните цивилизации малко повече самопризнание, става ли?

10. Не е ясно защо са били употребявани каменните сфери на Коста Рика

Учените имат много добра визия по какъв начин са се образували тези великански, антични каменни топки, открити в Коста Рика. От към 200 година прочие н. е. до 800 година сл. н. е. локалните поданици употребявали техники на „ разбиване, къртене и стържене “, с цел да редуцират парче гранодиорит – огромен вулканичен камък, в тези приятни сфери. Мистериозното е за какво са го създали.

В последна сметка може в никакъв случай да не бъде разбрано, защото вандали са преместили съвсем всички камъни от първичното им местонахождение. А това прави невероятно тестването на теориите за тяхното потребление като календари или навигационни принадлежности. Някои търсачи на злато даже взривили част от топките, надявайки се да намерят злато в тях.

9. Римският Додекаедър може да е бил просто свещник

Може би си мислите, че тези дребни 12 стенни бронзови предмети са употребени за тежест за листове хартия. Или че с тях са правени някакви точки. Трябва да попитаме античните римляни, може би? Учените към момента нямат визия. Те биха могли да бъдат домашен предмети, предопределени за украса.

Джордж Харт от университета Стоуни Брук отбелязва, че десетки от тези дребни (4-11 см) сфероиди са били открити в цяла Европа, само че римляните не са ги споменавали. Предположенията включват стойка за свещи , стойка за цветя , геодезически принадлежности , измервателни уреди , та даже игрални зарове .

Но каква е истината единствено можем да гадаем.

8. Учените към момента се чудят за какво Железният дирек на Делхи не хваща наслойка

“Железният дирек на Делхи ”, който е на над 1600 години, към момента разделя учените по отношение на неговата резистентност на наслойка. Има две школи на мислене. От едната страна са учените. От другата страна са специалистите, които имат вяра, че околната среда е фактор, акцентирайки, че повода е мекия климат в Делхи, Индия.

Точното място, точното време, всъщност. Експерти, които са изследвали материалите обаче споделят, че всичко е обвързвано с „ съществуването на фосфор и отсъствието на сяра и манган в желязото “, плюс „ огромната маса на стълба “.

Каквато и да е повода, много е необичайно за толкоз доста години да няма никаква наслойка по метала. Но без значение от всичко друго, това е впечатляващо инженерство.

7. Не е ясно по какъв начин викингите са създали своите Улфберт мечове – загадъчни антични изобретения без научно пояснение

Викингите може да са употребявали техники или материали, заимствани от основателите на дамаската стомана, с цел да създадат своите именити мечове “ Ulfberht “. Металът, от който са направени, е толкоз здрав и чист, че за учените и до през днешния ден е мистерия по какъв начин оръжейниците от тази ера са могли да реализират такова качество. На всички мечове има клеймо Ulfberht и два кръста.

Когато археолозите разкрили мечовете на викингите , те били шокирани, тъй като „ технологията, нужна за производството на подобен чист метал, няма да бъде измислена още 800 години “.

През 2014 година в Сканданавия бил открит гроб на викинги от 9-ти век с ислямски надпис, означаващ „ за / към Аллах “, свързващ двата свята и правещ правдоподобното споделено познание – само че това е единствено доктрина. Истинският генезис на мечовете към момента е незнаен.

През 2020 година немски учени откриха доказателства, които допускат, че мечовете Ulfberht може да са били основани в Германия.

6. Смята се, че сеизмоскопът на Жанг Хенг открива трусове

Първият инструмент за разкриване на трусове в историята е този богато декориран, златен, ограден с дракони, заобиколен от жаби съд, изработен към 132 година сл. н. е.

Основната причина била следната. Когато има земетресение, един от драконите, всеки от които представлявал главните посоки на компаса, изплювал бронзова топка в устата на съответната жаба, указвайки посоката на земетресението.

Казва се, че инструментът може да регистрира далечно земетресение до 600 км, което не се усеща от хората в местоположението на сейзмоскопа. Но и до през днешния ден никой в действителност не знае какво тъкмо е имало вътре в артефакта. Някои споделят, че може да е била елементарна система, основана на махало, само че “точната просвета “ остава мистерия.

5. Механизмът на Антикитера е мистериозен астрономически календар

За разлика от римските додекаедри, учените имат много добра визия защо се отнася по този начин нареченият механизъм на Антикитера . Открит на дъното на морето през 1901 година, комплицираното устройство евентуално е издигнато към края на втори век прочие н. е. Този механизъм „ пресмята и демонстрира небесна информация, изключително цикли като етапите на Луната и лунно-слънчевия календар “, съгласно проучване на Nature .

Но към момента не знаем кой го е основал, кой го е употребявал и защо тъкмо са го употребявали. Също по този начин към момента не е ясно за какво е „ механически по-сложно от което и да е познато устройство в продължение на най-малко хилядолетие по-късно “, с цел да цитираме резюмето на Nature . В тяхната публикация се загатва хипотезата за „ античните извънземни “ и „ пътуването във времето ”.

Но историята ни споделя, че сходна технология, основана на зъбни колела, я е имало от преди към две и половина хилядолетия. Възможно е механизма Антикитера, като множеството елементарни бронзови предмети от този интервал, да е била част от по-голям механизъм, със напълно друго предопределение от догатките. Но това изобретение си остава все по този начин загадъчно и до през днешния ден.

4. Ръкописът на Войнич в последна сметка може просто да бъде енигматичен

Ако не сте чували за ръкописа на Войнич , ви чака почерпка. Изследователите споделят, че нарисуваният на ръка ръкопис, включва текст на енигматичен език и стотици илюстрации. Самите рисунки съставляват „ безчет рисунки от дребни женски форми, множеството с подути кореми, потопени или блуждаещи в течности и необичайно взаимодействащи си с взаимосвързващи се тръби и капсули “.

Ръкописът на Войнич е основан от незнаен към този момент създател някъде през 15-ти век в Централна Европа. Има догатки, че е написан от алхимикът Никола Фламел, само че това не е доказано. Полско-американски антикварен книжар на име Уилфрид М. Войнич го придобива през 1912 година До ден сегашен тази творба си остава цялостна мистерия.

Наскоро един електроинженер и неговите синове изучавали артефакта, като допускат, че ръкописът употребява фонетична транскрипция на турски акцент. Британски откривател също е разгласил публикация за своите открития, потвърждавайки, че диалектът е античен “прото-романски ” език. В момента и двете теории към момента не са потвърдени.

3. Рецептата за Дамаската стомана остава мистерия – загадъчни антични изобретения без научно пояснение

Оръжията от Дамаска стомана имат богата история, разпростряла се от епохи обратно. За първи път са създадени преди 2000 години и са добре документирани през цялата история. Често тази стомана се назовава стомана на античните и господства в оръжейната промишленост в продължение на стотици години.

Връщайки се от кръстоносните походи, доста от рицарите говорели за мечове, притежавани от ислямските воини, “които биха могли да разсекат доста тънко нещо и да се огънат на 90 градуса, без да повредят ”. В 21-ви век рецептата за по този начин наречената “дамаска стомана ” към момента е мистерия.

Най-доброто съмнение е, че остриетата се състоят от “тигелна стомана ”, която се основава посредством размразяване на желязо с растителни субстанции. И въпреки всичко никой не знае съответния вид тигелна стомана, употребена за приемането на такова острие.

Дамаските остриета са остри и издръжливи – по тази причина са създали толкоз отлични бойни мечове. Те също са красиви. Поради античната техника на коване те са оръжие, инструмент и произведение на изкуството!

2. Фестоският диск може да бъде молитва към антична богиня

Има няколко забавни теории към артефакта, защото Фестоският диск си беше цялостна мистерия още от своето разкриване. Тази праисторическа археологическа находка е открита през 1908 година в минойския дворец във Фестос на остров Крит. Дискът от печена глина е с диаметър към 15 см и датира от към 1700 година прочие н. е. В него има 241 „ думи “, основани от 45 обособени признака, подредени в серпантина .

Ранните теории считали, че дискът може да съдържа „ нотна музика “, химн или молитва, отдадена на матриархално провидение. Споменава се и антична пишеща машина. Наскоро доктор Гарет Оуенс, дружно с фонетичния професор Джон Колман, допуснаха, че дискът е написан с минойска книжовност и свързва езика с молитва към минойските богини и божества от това време.

Интересно е, че знаците не са издълбани, а са щамповани ! Смята се, че Минойската цивилизация принадлежали към коренното население на Балканския полуостров, което античните гърци са наричали с понятието „ пеласги “. Водеща роля в теологичните им показа има женското начало, олицетворявано от Великата Богиня – Майка, която е висшо провидение в минойския мавзолей. Тя е антропоморфно провидение и има паралели със същата богиня при  траките .

Дали Фестоският диск съставлява молитва към Великата Богиня – Майка? А каква технология са употребявали античните, с цел да щамповат този глинен диск. Едва ли ще разберем скоро, само че тук може да има много огромна връзка с народите, основали Варненското златно богатство . Дали е по този начин, надяваме се да разберем скоро!

1. Смъртоносният „ гръцки огън “ бил фамилна загадка – загадъчни антични изобретения без научно пояснение

Не е като някой да желае напалмът да се завърне, само че все пак учените и историците са доста любопитни за „ гръцкия огън “ от 7-ми век. Изобретяването му се приписва на сирийския академик и инженер Калиник (Kallinikos), емигрант от Хелиопол (дн. Баалбек в Ливан).

Смъртоносният протонапалм е бил изстрелван през тръби, инсталирани на плавателни съдове и е било невероятно да бъде изгасен с вода. Гръцкият огън е една от най-увлекателните и вълнуващи механически загадки на историята . Това тайнствено оръжие имало удивителна съгласно съвременниците успеваемост и в продължение на няколко века осигурявало монопола на Византия като могъща средиземноморска империя.

Византийската империя го владеела до съвършенство, само че сходно на доста днешни мегакомпании като Coca-Cola да вземем за пример, рецептата за гръцкия огън била предпазена фамилна загадка. National Geographic даже направиха опит в “ Ловци на легенди ” да отгатнат съставките през 2002 година, употребявайки „ бронзова помпа “ и „ примес от лек недопечен петрол и борова смола “. Резултатите? Тази примес унищожи транспортен съд за минути.

Според някои по-ранни източници, гръцкият огън е можел да се угаси единствено с оцет .

Това са неща, които са открити и знаем за тях. Колко ли други забавни неща и технологии са имали античните цивилизации, можем единствено да гадаем. Ще се радваме да ни напишете вашите догатки за тези антични реликви и технологии!

Най-странните неразгадани мистерии на всички времена – Топ 10

Най-странните неразгадани мистерии на всички времена – от някои от историите може да ви настръхне косата, само че не се плашете. Другите истории са доста забавни и сме сигурни, че ще ви харесат. И по този начин, да започваме: 10. Инцидентът в прохода Дятлов През първата нощ на февруари 1959 година, девет ски-туристи починали мистериозно в планините на…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР