Надзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи

...
Надзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи
Коментари Харесай

С 11% по-високи пенсии от юли, реши НОИ

Надзорният съвет на Национален осигурителен институт реши нарастването на пенсиите от първи юли да е с 11%. Това съобщи служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов.

Той акцентира, че великденските добавки няма да повлияят на нарастването на пенсиите. По думите му едното няма общо с другото.

По отношение на  Народното заседание да задължи Национален осигурителен институт да усили пенсиите с 11%, Иванов уточни, че Народното събрание не може да задължава с решения, защото това е в пълномощията на Надзорния съвет . Това е органът, който взема решение с какъв брой да се осъвременят пенсиите, акцентира министърът.

Според него не е редно Народно събрание и политиците да се пробват да въздействат върху решението на един самостоятелен орган, какъвто е Надзорния съвет на Национален осигурителен институт.

Министър Иванов не изключи в бъдеще нарастването на пенсиите да е в по-малък размер, в случай че инфлацията продължи да понижава.

Той добави, че за ръководител на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт е определена Мария Минчева, а нейни заместници ще бъдат Ася Гонева и Калина Петкова.
 Димитър Главчев не желае звук в системата за пенсиите
Димитър Главчев не желае звук в системата за пенсиите

И с брифинг успокояват пенсионерите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР