Заедно с встъпването на новия здравен министър Кирил Ананиев миналата

...
Заедно с встъпването на новия здравен министър Кирил Ананиев миналата
Коментари Харесай

Здравният министър разпредели ресорите на новите си заместници

Заедно с встъпването на новия здравен министър Кирил Ананиев предходната седмица, в управлението на Министерството на здравеопазването бяха назначени и нови заместници - доктор Бойко Пенков и Жени Начева. Днес ведомството разгласи и какви ще са техните отговорности.

Заместник-министър Бойко Пенков поема съществени ресори като

- медицинските действия, образованието, квалификацията и следдипломното образование в системата на здравеопазването

- регулирането и обезпечаването на лекарствени артикули и медицински произведения, както и за ръководството на системата при рецесии.

Пенков ще реализира надзор върху центровете за незабавна здравна помощ, домовете за медико-социални грижи за деца и държавните психиатрични лечебни заведения, а също и върху Център " Фонд за лекуване на деца ", Центъра за асистирана репродукция, Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, Изпълнителната организация " Медицински одит ", Изпълнителната организация по медикаментите и Изпълнителната организация по трансплантация. Той ще дава отговор за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология, както и за Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени артикули.

На заместник-министър Жени Начева са поверени

- публичните поръчки в системата на опазването на здравето,

- администрирането на интернационалните планове и стратегии, европейската съгласуваност и интернационалните дейности

- въвеждането на електронното опазване на здравето.

Тя ще упражнява надзор върху ръководството на комерсиалните сдружения, финансовите разноски и собствеността, върху ръководството на бюджета и финансите на Министерство на здравеопазването, както и върху дейностите по обмисляне и анализиране в системата.

Заместник-министър Светлана Йорданова остава на поста си отпреди промяната на министъра и ще продължава да дава отговор за предварителната защита на публичното здраве, за дейностите, свързани с отчитането и оценката на националните здравни стратегии и профилирани донорски стратегии. На зам.-мин. Йорданова са поверени още режимите, свързани с водите и храните и дейностите, отнасящи се до имунизациите, които се реализират от основния държавен здравен контрольор. Заместник-министърът реализира надзор върху Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националната експертна лекарска комисия и Националния център по радиобиология и радиационна отбрана.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР