За завършен двустаен апартамент ново строителство цените в София започват

...
За завършен двустаен апартамент ново строителство цените в София започват
Коментари Харесай

Апартаментите в някои райони на София поскъпнаха с 50% за година

За приключен двустаен апартамент ново строителство цените в София стартират от 150 хиляди евро и нагоре, описаха брокери на парцели. Преди година същият апартамент е можело да бъде платен са 120-130 хиляди евро. Поскъпването на жилищата в някои региони на столицата е с 50% за година.

Има не малко покупко-продажби с цени на парцелите от по 3-4 хиляди евро за кв. м в по-желаните централни софийски региони като Лозенец, Център и Яворов, споделят брокери. Сред аргументите за това е желанието на хората да предпазят парите си от високата инфлация като купят първокласни парцели на хубава локация. Покупките на парцели за инвестиция са ориентирани най-вече към изцяло приключени жилища.

Допълнителен тласък за пазара на парцели са евтините заеми. Банковите заеми в България са едни от най-евтините в Европа, а по отношение на тези в Съединени американски щати са даже два пъти по-евтини. Купувачите деликатно избират парцел като търсят най-изгодната договорка. Това е изключително годно за покупко-продажбите за инвестиция, при които най-важното за купувача е съотношението сред цената и предстоящата рентабилност под формата на месечни наеми и покачване на цената през годините.

Не се чака спад на цените на недвижимите парцели в България, а по-скоро нормализиране на повишаването през идващите години до едноцифрени растежи, разясниха брокери на парцели. Очакванията са пазарът да стане по-стабилен и по-предвидим.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР