За това бившият премиер получи похвала от експрезидента Петро ПорошенкоС

...
За това бившият премиер получи похвала от експрезидента Петро ПорошенкоС
Коментари Харесай

С необичайна дарителска акция се е включила ГЕРБ в помощ на Украйна - каски с надпис „От ГЕРБ”

За това някогашният министър председател получи хвалба от експрезидента Петро Порошенко

С необикновена дарителска акция се е присъединила ГЕРБ в помощ на Украйна. Бившите ръководещи са помогнали за доставянето на каски на украински бойци, като защитните средства са били надписани „ От ГЕРБ”.

За това се разбра от смешен диалог сред лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашния украински президент Петро Порошенко. Двамата разговаряха по време на конгрес на Европейската национална партия (ЕНП), в който участваха.

„ Ние доставихме каски, с помощта на неговото подпомагане. Той написа „ От ГЕРБ” на всяка каска, която доставихме на нашите войници”, обърна се ласкаво експрезидентът към Борисов.

„ И то без да шумим, без да парадираме. Дадохме парите, накупуваха. Една дума не сме казали”, показва невзискателност някогашният ни министър председател.

Порошенко повтори към Борисов поканата си да посети Киев. Водачът на ГЕРБ е получил първата такава покана, тъкмо преди да бъде задържан в България. Самият Порошенко напусна родината си, откакто управляващите в страната го погнаха по обвинявания в държавна измяна.

„ Бойко, обещай ми да дойдеш в Киев. Знам, че имаше някакъв случай, само че вратата ни е отворена”, сподели някогашният държавен глава. „ Те ме арестуваха на другия ден”, оплака му се Борисов. „ Знам. Може би, тъй като ми даде обещание да дойдеш”, разсмя се Порошенко.

Лидерът на ГЕРБ се захвана да му изясни мнението си за българските ръководещи: „ Те се вършат на прозападни, но другояче са комунисти в същинския смисъл на думата. " " Шегата настрани, в действителност го свързах с това. Напълно разбирам какво значи политически стимулирано гонене ", отвърна му експрезидентът, към този момент със сериозна физиономия. Порошенко е обвиняем за държавна измяна в родината си.

Борисов доразви теорията си, че някак карцерът му е бил обвързван с Украйна: " Ние имахме план на закон да дадем оръжие. И Народното събрание, поради тъкмо тези хора, не го гласоподава. Но нашият ангажимент остава.”

Двамата си стиснаха ръцете. „ Бойко, аз разгадавам на теб. За европейската взаимност разгадавам на ГЕРБ. А Украйна разчита на България. В такава обстановка ние сигурно ще спечелим”, тържествено му сподели Порошенко. А Борисов, на собствен ред, му даде обещание поддръжката си на конгреса на ЕНП.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР