За седми пореден ден жителите на Войводиново се събраха на

...
За седми пореден ден жителите на Войводиново се събраха на
Коментари Харесай

Седми пореден ден на мирен протест във Войводиново

За седми следващ ден жителите на Войводиново се събраха на митинг в центъра на селото. Те упорстват за премахването на противозаконните постройки от ромската махала, откакто двама младежи пребиха командос от армията.

Вижте повече от директното включване на Росица Колева.

Войводиново, Марица

Въпреки почналото срутване на противозаконни постройки в ромската махала, хората не престават да се събират на мирни демонстрации.

Днес кметът на селото Димитър Тасев излезе с зов да преустановят митинга, до момента в който текат периодите за срутване на постройките. Целта е да се редуцира големият разход за защита на митингите, както и на ромската махала в селото.

Кметът заяви, че се обмисля освободеният терен да бъде озеленен и трансфорат в парк. Междувременно, притежателите на противозаконни постройки са настанени при родственици и другари, а багажът и движимостите им се пазят в кметството, като досега никой от ромите не ги е потърсил.

Очаква се през актуалната седмица да бъде изписан и потърпевшият боен, чието положение към този момент се усъвършенства.
 Във Войводиново довечера се организира най-многолюдният митинг до момента Във Войводиново довечера се организира най-многолюдният митинг до момента
Стотици се включиха в петия митинг в пловдивското село Войводиново, където роми пребиха командос от армията. В митинга се включиха настоящи и военн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР