8-годишният Максим от санданското село Лешница е диагностициран с регресивен

...
8-годишният Максим от санданското село Лешница е диагностициран с регресивен
Коментари Харесай

Хора от страната и чужбина помагат за лечението на 8-годишния Максим от село Лешница

8-годишният Максим от санданското село Лешница е диагностициран с ретрограден аутизъм. Единствената вяра на фамилията е преливането на стволови кафези в клиника в Москва. Процедура, която обаче е прекомерно скъпа и непостижима за фамилията. Но в най-тежкия миг за тях ги залива вълна от съпричастност.

Максим е диагностициран е с ретрограден аутизъм. Състояние, което визира езиковите и обществените му умения. През годините фамилията е търсило разнообразни разновидности за лекуване, само че без резултат.

Георги Златков, татко на Максим: " Той беше добре. До 2 годинки знаеше числата до 20 на британски, и към този момент след 2-годишна възраст всичко престана. Той е някой път нервозен, почва да бие сестричката си или нещо не му подхожда очевидно. Решихме да отидем в Москва, тъй като се интересувахме онлайн от всевъзможни клиники. И те споделиха, че единственият вид е стволови кафези. Ние знаем, че това е скъпа процедура и малко в потрес бяхме няколко дни “.

Преливането на стволови кафези коства 40 хиляди $. Сума, която е непостижима за фамилията. Освен това е належащо Максим да премине няколко курса на лекуване в същата клиника.

Георги Златков, татко на Максим: " Първата процедура си я направихме с наши средства, тя излезе към 10 хиляди. Не е изобщо елементарно... Който има дете с аутизъм знае какви са разноските. Ние в този момент като ходихме в Москва като направихме процедурата, те ни изписаха медикаментите, единствено медикаментите са 1000 $. "

Но положителното има силата да се популяризира мълниеносно и единствено за няколко часа излиза отвън рамките на село Лешница. В благотворителната акция в поддръжка на Максим се включват хора от цялата страна, и освен.

Георги Златков, татко на Максим: " Подкрепа пристигна от всякъде. Имаше хора, които се събираха на мини футбол, от Петрич да кажем, правеха си някакви футболни шампионати. И премията, те ми звънят и споделят „ имахме мини шампионат, желаеме да ми дадем парите. Имаше хора от Северна България също ми звънят. Казаха, ние сме събрали някаква си сума и желаеме да я дарим на вас... От чужбина също получаваме. "

Това освен дава кураж на Максим и неговото семейство, само че им връща и вярата в положителното.

Георги Златков, бащата на Максим: " Това е най-важното, че към момента има капка положително в хората и то последователно се възстановява. В случая страната не оказва помощ на никой, освен на болните деца. А по принцип би трябвало да оказва помощ на децата главно, тъй като това е смисълът на живота – децата. Но по тази причина се оправя всеки по какъв начин може, и вярата всеки да оказва помощ сред хората си. "

В дарителската сметка към този момент има 25 хиляди лв.. За да стартира процедурата по преливане на стволови кафези обаче, би трябвало да бъдат събрани още близо 50 хиляди лв..


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР