За съдбата на държавата, управлявана от чужденциПочти всички водещи молдовски

...
За съдбата на държавата, управлявана от чужденциПочти всички водещи молдовски
Коментари Харесай

Молдова изчезва от картата на Европа

За ориста на страната, ръководена от чужденци

Почти всички водещи молдовски политици имат второ поданство - те са жители на Румъния. Това е и президентът Мая Санду, и ръководителят на Народното събрание Игор Гросу, и ръководителят на Конституционния съд Домник Маноле... Ситуацията е неповторима – страната се ръководи от чужденци.

Политиката на Кишинев се управлява от Букурещ. Очакват Румъния да погълне Молдова и Европа да стане с една страна по-малко.

В същото време Румъния е една от най-бедните страни в Европа. За Молдова няма какво да се каже - икономическото й положение е близо до пагубното.

Преди Нова година Мая Санду направи пътешестване до дребния румънски град Орадя. Медиите допускат, че пътуването й е обвързвано с скрито разискване на идващите президентски избори през 2024 година в... Румъния. Според една от версиите Санду ще взе участие в поддръжката на кандидатурата на Лаура Кодрука Кьовеши, която сега заема поста основен прокурор на Европейския съюз. Според друга версия, президентът на Молдова ще се кандидатира сама за президент на Румъния.

И по този начин, " майсторите на играта " възнамеряваха, че Румъния ще се разрасне с Молдова...

Говорейки неотдавна пред Европейския съвет, Владимир Зеленски сподели, че Русия... приготвя държавен прелом в Молдова. Няколко дни по-късно Мая Санду сподели същото. Например Русия, която „ не стопира осведомителните офанзиви “, разчита в Молдова на опозиционната партия Шор, която Санду назовава „ незаконна група “.

Твърди се, че Русия е щяла да изпрати в Кишинев група диверсанти от беларуси, руснаци, сърби и черногорци, които е трябвало да летят за футболния мач от лигата на конференцията дружно с почитателите на белградския " Партизан ". Тъй като УЕФА забрани мачове на територията на ПМР, Шериф Тираспол трябваше да играе домакинските мачове от европейските шампионати в Кишинев. Пристигналите в Кишинев посетители обаче бяха изпратени назад без пояснение, като споделиха, че е предотвратен държавен прелом.

Санду изиска от Народното събрание да разшири пълномощията на Службата за информация и сигурност (молдовската разследваща служба). В републиката е въведено и е в действие изключително състояние.

Опозицията, представлявана от депутатката от партията на Шор Марина Таубер, отговори, като упрекна управляващите в посягане върху демокрацията и разпалване на революция. Представителите на блока на комунистите и социалистите желаеха да се показват доказателства за подготовката на скрит план и да се спрат репресиите.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Джон Кирби (който във Вашингтон следи от близко протичащото се) призна, че информацията за " интриги " на Москва не е доказана, само че означи, че " сходни тактики са част от тактиката на Русия ".

„ Не сме виждали документа, за който приказва Санду, и наподобява никой не го е виждал “, сподели политическият анализатор Наталия Харитонова. - Може би това е... плод на разпалени мечти на украинските спецслужби. Но управляващите в действителност се нуждаят от такива документи, подхвърлени от съдружниците в антируската коалиция.

Това е извънредно комфортен инструмент и мотив за активизиране на популацията, удължение на изключителното състояние и създаване на тирания на една политическа мощ. Да, и с неотдавна признатия закон " за сепаратизма " се римува и комбинира добре.

В републиката се организират митинги. От Санду беше уволнена от кабинета на министрите Наталия Гаврилица, която бе изкарана изкупителна жертва. Бившият вътрешен министър Дорин Речан стана новият министър-председател. Той е последовател на твърдите ограничения, а също и на униру - обединяването с Румъния.

„ Нашата стратегическа цел е интеграция в Европейския съюз “, споделя Речан. - Очевидно е, че редица съглашения на Оперативно-наблюдателно дело не работят, явно е, че организацията не работи дейно. Затова считам, че част от споразуменията последователно ще бъдат анулирани от нас. ”

Разговорите за Униру, т.е. за поглъщането на Молдова от Румъния, на процедура изчерпват дневния ред в Кишинев. В отворено писмо, адресирано до „ президентите на двете румънски страни “ Мая Санду и Клаус Йоханис (президент на Румъния. – Ред.), някогашният ръководител на молдовския парламент Михай Гимпу декларира, че „ заплахата от война в Бесарабия е повече от действителна “ и „ единственото решение за отбягване на съветската окупация е обединяването с Румъния “.

Според някои информации изгубването на Молдова от картата на Европа ще бъде предшествано от навлизането на румънски войски в републиката, което може да се случи на 19 - 20 февруари. И незабавно ще пристигна ред на Приднестровието...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР