За разлика от печурките и гъбите кладница, по-рядко ще откриете

...
За разлика от печурките и гъбите кладница, по-рядко ще откриете
Коментари Харесай

Кулинарна употреба на гъба масловка

За разлика от печурките и гъбите кладница, по-рядко ще откриете на пазара да се оферират масловки. Истината е, че те са необятно публикувани у нас, като главно тяхно преимущество, наред с превъзходния им усет е, че те на процедура нямат двойници.

Масловките виреят из боровите гори и са известни като същински масловки или боровки. Популярни са както из цяла Европа, по този начин и у нас, тъй като с тях можете да приготвите какви ли не кулинарни вкусотии.

Преди да ви покажем за какви гъбени ястия можете да употребявате масловките, ще ви напомним, че при потреблението на този тип гъби би трябвало да бъде отстранена кожицата им.

На процедура можете да употребявате масловките за всевъзможни предписания, които се сетите - гъбени супи, да ги задушите с масло като предястие с гъби или да си приготвите от тях гъбен сос. Можете да добавите масловките към обичаната си месна яхния, без значение дали е от пилешко, телешко или свинско месо.

В случай че сте вегетарианци, можете да приготвите картофи с масловки на фурна, за какво не един вкусен ориз с масловки. Не забравяйте, че сходно на всички гъби, по този начин и масловките поемат добре всевъзможни подправки.

Импровизирайте, без да забравяте, че чесънът и черният пипер са напряко превъзходна добавка към гъбите.

И още една концепция - защото този тип гъби обичат боровите гори, можете за украса на чинията, в която ще поднасяте ястието си, да сложите фино борово стръкче или пък шишарка.

Масловките могат доста елементарно да бъдат мариновани и да се употребяват на идващия ден или пък да се затворят в гъби в буркани за по-нататъшна консумация.

Мариновани масловки в буркани

 Кулинарна приложимост на гъба масловка

За да ги мариновате, ще са ви нужни към 1.5 кг гъби, които не се измиват, а благодарение на четчица единствено се почистват, като се отстранява и кожицата им. По предпочитание могат да бъдат нарязани, в случай че са по-едри.

В задоволително огромен съд кипнете 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. оцет, 1 ч.ч. олио, 1 с.л. сол и 1 с.л. захар. По предпочитание и ако изброените подправки ви харесват на усет, можете да добавите малко дафинов лист, синапено семе, няколко зрънца черен пипер и бахар.

Когато сместа кипне, прибавете в нея гъбите и ги оставете да врат 10-тина минути. Когато са подготвени, напълнете с тях буркани, като досипете и маринатата. Можете да сложите и няколко скилидки чесън и магданоз.

Затворете добре бурканите и ги обърнете с капачките надолу до цялостното им изстиване. След 24 часа те са годни за консумация, само че ги съхранявайте в ледник. Ако желаете да ги консумирате много по-късно, е добре да ги стерилизирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР