За поредна година Златоград събира всички почитатели на фолклора, на

...
За поредна година Златоград събира всички почитатели на фолклора, на
Коментари Харесай

Празник на чевермето: Златоград очаква хиляди гости

За поредна година Златоград събира всички фенове на фолклора, на вкусната храна и красивата природа на Празника на златоградското чеверме.

Богата стратегия съпътства Празника на златоградското чеверме, на който се чака да участват хиляди посетители.

От 10:00 ч през днешния ден посетителите на празника ще могат да видят достоверно подготвяне на златоградското чеверме и обичайни златоградски ястия в централния градски парк. От 11:00 ч е тържественото разкриване на Празника на златоградското чеверме със " 101 каба гайди “ на площада в града. След това на сцената ще може да се видят театър на фолклорен отбор " Странджа “ гр. Бургас, концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопските танцьори, ще има и родопско хоро с оркестър " Евридика “ – Смолян. по-късно ще се организира фолклорен концерт на самодейни сформира към ОНЧ " Просвета - 1908 “ гр. Златоград, НЧ " Прогрес - 1939 “ с. Старцево, НЧ " Искра - 1997 “ с. Долен и НЧ " Орфей - 1947 “ с. Ерма река, след което ще пеят Райна и мъжка фолклорна група " Годлево “, а след тях за настроението на гостите ще се погрижи оркестър " Калофер “.

На 12 май от 11:00 часа ще има Народно забавление с оркестър " ПИМ - Тинчо Севдалинов “ още веднъж на площада в Златоград.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР