За по-малко от 48 часа австралийката, която разсмива целия свят

...
За по-малко от 48 часа австралийката, която разсмива целия свят
Коментари Харесай

Как Селест Барбър събра над 20 милиона за пожарите в Австралия?

За по-малко от 48 часа австралийката, която разсмива целия свят и която този път сподели сериозната си страна, съумя да събере над 20 милиона $ в поддръжка на пожарникарите от Нов Южен Уелс в Австралия с акция във Facebook. Селест Барбър, нейната известност и това, че има над 6 милиона почитатели в Инстаграм, способства още повече идеята й да доближи до повече хора. Самата тя е наранена директно, тъй като нейните близки живеят в тъкмо този регион и даже се е наложило да бъдат евакуирани. Натали Портман, Селма Блеър и певицата Лизо също поддържаха акцията на Селест Барбър, споделяйки нейния пост, с цел да го разпространяват.

Но те съвсем не бяха единствените знаменитости, които се трогнаха от протичащото се в Австралия. Най-добрата тенисистка в света Ашли Барти съобщи, че в случай че завоюва шампионата в Бризбейн, който започва през днешния ден, ще подари цялата сума за бедствието, която се равнява на 360 хиляди австралийски $. Колегата й Ник Кириос също се включи в набирането на средства.

„ Аз съм изцяло съкрушена от това, което се случва в Австралия сега с тези ужасяващи пожари “, написа в Twitter певицата Пинк, която даде обещание, че ще подари 500 хиляди $ за пожарникарите, които се борят със стихията. Същата сума даде обещание да даде и актрисата Никол Кидман, която посрещна новата година в Сидни дружно със брачна половинка си Кийт Ърбан. „ Мислите и молитвите на фамилията ни са с всички, наранени от пожарите в цяла Австралия “, показа тя.

 

I am totally devastated watching what is happening in Australia right now with the horrific bushfires. I am pledging a donation of $500,000 directly to the local fire services that are battling so hard on the frontlines. My heart goes out to our friends and family in Oz ❤️ pic.twitter.com/kyjDbhoXpp
— P!nk (@Pink) 4 януари 2020 година
Съпричастност към нещастието изрази и английското кралско семейство, в това число самата Елизабет II. Иги Азалия, която е израснала на северния бряг в Нов Южен Уелс, пусна в Инстаграм профила си фотография с коала и прикани да бъдат дарени средства на локалния подслон за диви животни. А Ръсел Кроу още през ноември направи подаяние за пожарникарите в този регион.

Австралийският Червен кръст към този момент е събрал близо 10 милиона $ в поддръжка на общността, която е наранена от пожарите. Заедно с това разнообразни хора подемат акции за събирането на храна, вода и други съществени консумативи. Спасителната работа Wires пък съумя да събере 773 хиляди $, като надмина задачата си от 500 хиляди, и то единствено за един ден. Със сигурност още хиляди хора – и известни, и незнайни, ще продължат да показват поддръжката си.
Когато Лео ди Каприо поддържа Амазония
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР