За първи път съм свидетел на толкова прозрачни преговори за

...
За първи път съм свидетел на толкова прозрачни преговори за
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: За пръв път виждам толкова прозрачни преговори

" За първи път съм очевидец на толкоз транспарантни договаряния за съставяне на кабинет, обикновено е отвън тези обществени диалози да има и други срещи с сътрудници, не виждам нищо неоправдателно и необичайно в това нещо ". Това разяснява пред БНР проф. Огнян Герджиков, някогашен длъжностен министър-председател по отношение на договарянията за съдружно държавно управление.

Той разясни, че няма символика в това, че диалозите се организират в МОЛ-а, тъй като по думите му сега в Народното събрание има ремонтни действия и там няма по какъв начин да се вършат срещите с политическите обединения.

По думите на проф. Герджиков не трябва да се търси и " под вола теле " в това, че изтъкнати и известни в региона си като Румен Овчаров и Емилия Масларова са поканени на договарянията, с цел да дадат експертното си мнение.

" Това не значи, че тяхното мнение, ще бъде взето като основа на нещо, само че пък всяко съдържателно мнение е значимо ", разясни проф. Герджиков.

" Подходът на Петков - Василев е доста добър в тези договаряния - търсят се допирните точки, почиства се противоречивото от безспорното и там, където има неща, които не са избистрени и са противоречиви, се отсрочват за по-следващ миг. Това е напълно обикновено и аз не виждам по какъв начин по -друг метод да стане ", сподели още проф. Герджиков.

По думите му търсенето на допирни точки е вярната формула в търсене на съдружно ръководство.

Все отново съгласно него нямаме опит в дълготрайни обединения, макар че е добре този кабинет да изкара цялостен мандат:

" Но има и значителен риск след половин или след една година нещата да стартират да се нагнетяват и да има напрежение сред обособените партии и да се стигне до раздор, нека това не се случи ", сподели проф. Герджиков.

" Трябва да се работи в името на България, а не всеки, който е бил в политиката е подкупен, тъй че новите лица като тези в " Продължаваме промяната ", би трябвало от това да се водят ", счита той.

" За бъдещите министри е значимо с какви съветници ще се заобиколят, тъй че, те да ти дават верните експертни препоръки ", сподели още проф. Герджиков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР