За първи път междусрочната ваканция дава цели 5 дни почивка

...
За първи път междусрочната ваканция дава цели 5 дни почивка
Коментари Харесай

10 идеи за нестандартно весела междусрочна ваканция

За първи път междусрочната почивка дава цели 5 дни отмора на ученици и учители, а също и на родителите - време за спиране на непрекъснатото препускане сред учебните и работните отговорности.

Както в множеството страни по света, междусрочната почивка е значим миг за презареждане и изключване, въпреки и за няколко дни и събиране на нови сили за втория период.

Ето няколко хрумвания какво може да вършиме през тези дни, в случай че родителите са си взели отпуска и разтоварвате дружно с детето:

1. Ваканция в Двореца

Кога: 1, 2 и 3 февруари, от 11 до 12:30 ч.  

Къде: Национална изложба /Двореца, пл. „ Княз Александър I “ 1

Тридневна почивка в Двореца и художествената изложба ще запознае децата с изкуството и хубостта на архитектурата. Отдел „ Образователни стратегии ” към Националната изложба ще запознае децата с историята на Двореца, с сбирката от картини на цар Фердинанд, с първите придворни художници и първите български художници.

Пътеводители ще бъдат над 100 творби в 7 зали на Двореца, които ще потопят децата в атмосферата на европейския сюрреализъм. За записване и спомагателна информация:
0879 147 679; 0886 817 233 или на e-mail: [email protected]

Такса за цялата почивка - 15 лева, за един ден – 6 лева



2. Национален зимен лагер " Снежна приказка " 2023 година

Кога: 1 - 5 февруари

Къде: хижа „ Узана “

Национална скаутска организация на България провежда зимен лагер от 01.02.2023 година до 05.02.2023 година в хижа „ Узана “.

е времето, в което да използван знанията, насъбрани през първото тримесечие на скаутската година, да придобием нови умения, свързани с всичко, което може да ни изненада, когато сме в планината през зимата, и несъмнено - да се забавляваме.

Таксата за присъединяване е 220 лева, като тя включва 4 нощувки, храна за целия престой и застраховка. Участниците ще са във възрастова група от 7 до 11 година – вълчета, и от 12 до 18-годишна възраст – скаути.

За записване:  Втори участник от едно семейство – 10 % понижение

Всички нужни документи и информация можете да намерите на



3. Междусрочна почивка в Базов Лагер Стрелча

Кога: 1-5 февруари

Къде: Базов лагер Стрелча

В полите на Същинска Средна гора по пътя сред Панагюрище и Копривщица дребното градче Стрелча ще ви изненада какъв брой благоприятни условия има за деен, спа и културен туризъм. Стрелча е обхванато от всички страни от една от най-старите планини в България – Средна гора и по тази причина тук климатът е мек и дава опция през огромна част от годината за интензивности навън.

пък има неописуема панорама и е при започване на един от най-популярните туристически направления. 5-дневният лагер с дейна почивка е композиция от спортно- туристически действия - къси преходи из планината до разнообразни забавни обекти и скални явления, до които се стига с джип и пеш, а при подобаващи условия  и с колела. За искащите има опция и за АТВ- разходка и образование в карането на този тип високо- проходима машина. Децата ще посетят още минералния басейн на града и ще добият съществени умения по готварство, ще слушат лекция на тематика „ Гора “, в в обособените дни са планувани и разходки до Копривщица или Панагюрище.

Възрастов диапазон от 12 - 17 год. Максимален брой на участниците - 14.

За записване: За повече информация: Тел.: +359/898 656 176 – Светослав Пейчев. E-mail: [email protected]

Цена: 450 лева на дете

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР