За нови разкрития, свързани с нередности от страна на ръководството

...
За нови разкрития, свързани с нередности от страна на ръководството
Коментари Харесай

Нови разкрития за 78 ОУ в Банкя: Зам.-директор развивал частна дейност

За нови разкрития, свързани с нередности от страна на управлението на 78 ОУ в гр. Банкя оповестиха от Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система (НИККИОС). От комитета настояват, че заместник-директорът на учебното заведение Паскалев е записал съдружие в частна изгода, посредством което дава частни уроци, като употребява запаси на учебното заведение. Във въпросната частна активност вземат участие и преподаватели, назначени в учебното заведение, а клиентите са децата от учебното заведение. Останалите членове на сдружението са едно юридическо лице и мъж на 62 години с регистрирани голям брой компании и европейски планове за 590 000 лева
От разкритията излиза наяве, че логопедът от учебното заведение е била принуждавана да работи и на частно с децата като родителите заплащат по 30 лева на час. Разпореждането било родителите заран да поставят парите в тетрадката на детето , а след това зам.-директорът издавал касов бон, който още веднъж посредством тетрадката се връща на родителя. Касовият уред, от който били пускани фискалните бонове се намирал в учебно заведение и е регистриран на името на сдружението. Парите се разпределяли заслужено - шефът взимал за него 10 лева и 20 лева оставял за своята служителка, защото действителната работа с децата правила тя, допълват още от НИККИОС.

Частните занимания били осъществявани в образователно време и децата били извеждани от час, с цел да се работи с тях „ на частно “ . В рамките на своите отговорности към учебното заведение логопедът работи с доста деца гратис, само че на част от тях им дава и спомагателни платени уроци, както и на други деца, които не могат да бъдат обхванати в часовете за безвъзмездна работа.
Председател на въпросното съдружие в частна изгода е господин Паскалев, той е и индивидът прибирал парите от частната активност, само че за всички ни е ясно, че това няма по какъв начин да се случи без знанието на шефа госпожа Неделчева. Въпросното сдружението в частна изгода няма контракт с учебното заведение, само че употребява спортни стадиони, басейн и стаи на 78-мо СУ и популяризира в своята Фейсбук страница учебната благосъстоятелност като собствен запас, разкриват от Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система.

От организацията настояват, че са разговаряли и с родители, които удостоверяват, че са заплащали пари за уроци и са им били издавани касови бележки от въпросното съдружие.
Припомняме, че на 28 март дългогодишният шеф на РУО-София Ваня Кастрева разяснява известията за нарушавания от страна на директорката на 78 ОУ Весела Неделчева по този начин:
" Несериозно е да нямаш съществени доказателства и да предприемеш глоба, която съдът ще върне назад, тъй като България е правова страна... Към нас имаше и сигнали, които не са в компетенцията на РУО. Всичко което касае финансиране, сграден фонд, защита, всичко това е в ръцете на общината...При възникването на подобен проблем ние може единствено да препоръчаме. Ние не назначаваме и не уволняваме учители. Ние сме шеф на шефа. "
На 18 март в в Youtube изтече абсурден запис , в който шефът Весела Неделчева издава заповед към учителите – никакво внимание към родителите, нито един родител няма да прекрачи моя предел, когато той пожелае. По-късно записът бе свален, " нарушава разпоредбите на YouTube за тормоз и малтретиране ".
Няколко дни по-късно той беше изпратен на полицията, която има за задача да каже дали той е достоверен или е манипулиран както твърди шефът на учебното заведение Весела Неделчева. Министърът на образованието Красимир Вълчев прикани Ваня Кастрева да бъде безкомпромисна в случай че се откри, че директорката в действителност е издала такава джука заповед . Преди дни родители на деца от учебното заведение изпратиха отворено писмо с молба към способените органи да реагират на протичащото се. В изказването си родителите обявиха, че в 78-мо учебно заведение има съществуваща процедура, при подаване на сигнал от родител за нередностите в учебното заведение, родителите и децата им, които учат в учебното заведение, да бъдат подлагани на душевен тормоз.
Междувременно родители на деца от учебното заведение изпратиха отворено писмо с молба към способените органи да реагират на протичащото се. В изказването си родителите обявиха, че в 78-мо учебно заведение има съществуваща процедура, при подаване на сигнал от родител за нередностите в учебното заведение, родителите и децата им, които учат в учебното заведение, да бъдат подлагани на душевен тормоз. Може да прочетете цялостния текст на писмото ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР