Епидемията от коклюш върви с относително ниски темпове, тъй като

...
Епидемията от коклюш върви с относително ниски темпове, тъй като
Коментари Харесай

Бактерията на коклюша се сблъсква с имунизирани

Епидемията от коклюш върви с релативно ниски темпове , защото бактерията се сблъсква с ваксинирани лица . Вирусът ще намира все по-трудно лица, които не са ваксинирани и които да разболее. Въпреки това би трябвало да останем деликатни, прикани в ефира на Нова телевизия основният здравен контрольор Ангел Кунчев.

Най-засегнати от епидемията са София област, Кюстендил, Перник, Благоевград , само че обособени случаи има във всички области на страната.

След като здравните управляващи  ваксината против коклюш и предложиха на , с цел да предадат на бебета си имунитет ситуацията е спокойна. Близо 200 бременни дами се имунизираха в последните дни.

Към момента са регистрирани към 1300 инфектирани с коклюш, малко над 100 от тях са в болница, само че множеството са приети в болница за интензивно наблюдаване, а не за интензивно лекуване. След като, здравните управляващи не са записали други тежки случаи. 

Най-доброто, което можем да създадем, е да съблюдаваме имунизационния календар , предложи Ангел Кунчев.
 Влизат в действие епидемиологични ограничения поради коклюша
Влизат в действие епидемиологични ограничения поради коклюша

Очаква се епидемиологичното разпространяване на коклюш в страната да продължи

Главният здравен контрольор съобщи, че при актуалните климатични условия жителите би трябвало да останат бдителни за кърлежи . Също по този начин може да се чака взрив на комари , а управляващите би трябвало да реализират пръскането точно и навременно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР