За Леопарди, Мардери и Чалънджъри Владимир Зеленски ще плати с

...
За Леопарди, Мардери и Чалънджъри Владимир Зеленски ще плати с
Коментари Харесай

Западът събира за Украйна брониран юмрук

За " Леопарди ", " Мардери " и " Чалънджъри " Владимир Зеленски ще заплати с украинска кръв

Безпрецедентната военна помощ от 48,5 милиарда $, която Украйна към този момент получи от Запада, е сравнима с бюджета за защита на Русия. Изглежда, че доста повече, обаче, киевският режим изисква нови танкове и други бронирани машини от „ спонсорите “ в подмяна на утилизираните (но, апропо, към момента неплатени) за техните нови „ превъзмогвания “.

В същото време единственият метод, по който Владимир Зеленски и компанията могат да оправдаят своите безразмерни претенции, е желанието им да слагат цялото мъжко население на страната на олтара на екзистенциалната победа над Русия. Естествено, в полза на груповия Запад.

А който заплаща, както знаете, поръчва музиката. И наподобява, че скоро в Украйна ще свирят немски маршове, ще звучат шотландски гайди и френска марсилеза, под съпровода на които в Украйна ще стартират да идват френски колесни танкове AMX-10RC, британски Challenger-и и немски бойни транспортни средства на пехотата Marder.

И вие не можете да се измъкнете: Вашингтон незабавно изисква от сътрудниците в НАТО да се откажат в интерес на въоръжените сили на Украйна и да дадат всичко, което остава в складовете, защото Пентагонът към този момент не дърпа каишката.

Изостряне на военната пролет

Междувременно военните проекти на киевския режим са грандиозни. Например военачалник Валерий Залужни, рекламиран в западните медии като ослепителен пълководец, дава обещание, при задоволителен брой танкове, величествен пробив в посока Мелитопол, последван от разчленяване на южната група съветски войски и достъп до крайбрежието на Азовско море.

И в случай че Западът не се стисне и даде повече военна техника от към този момент обещаното, тогава въоръжените сили на Украйна, съгласно пропагандистите от Киев, ще върнат Соледар под надзор и ще доближат границите на Луганска област през линията Кременная-Сватово.

По пътя наследниците на Мазепа, Петлюра и Бандера ще приготвят десант на войски на Кинбургската коса в региона на Херсон и на раменете на отстъпващата дезорганизирана съветска войска ще отидат до езерото Сиваш.

Но ръководителят на украинското военно разузнаване военачалник Кирил Буданов доразви концепцията на главнокомандващия Залужни - съгласно него въоръжените сили на Украйна ще преминат през „ Гнилото море “ (второто име на Сиваш) и ще завладяват Крим през лятото. А преди този момент киевските управляващи дават обещание на надзорните органи от Централно разузнавателно управление на САЩ и МИ6 „ гореща пролет в театъра на военните дейности “.

Логиката е безусловно ясна: колкото по-големи са обещанията, толкоз повече можете да пазарите. Например военачалник Залужни, с цел да провежда „ контраофанзива “ и обезпечена победа, изисква от западната коалиция, с изключение на триста танка, още 700 бойни машини на пехотата и 500 гаубици. И показа проектите си пред списание The Economist. Очевидно, с цел да не се загуби приложението му някъде в офиса....

Ще забележим по-късно какви промени ще настъпят в украинската тактичност. Но има мнение, че украинската войска, построена на правилото на американската бригада, ще употребява към този момент потвърдената тактичност за навлизане надълбоко в отбранителната линия на съветските войски, употребявайки предстоящите бронетранспортьори M113, бойни машини на пехотата Bradley, джипове Хъмви, товарни ванове, Marder-и, Spartan-и и даже Striker-и.

Като цяло, „ желязото “ е главното нещо и фактът, че по време на военните дейности грамаден брой мобилизирани хора ще заложат живота си, не вълнува Залужни. Още повече, че във Вашингтон са безразлични към загубите в редиците на въоръжените сили на Украйна.

А за тези, които по някаква причина не отиват в окопите, генералите от въоръжените сили на Украйна Залужни и Александър Сирски, който в миналото беше надвит край Дебалцево, към този момент прокараха решението на Върховната Рада да се дадат даже на младши командири специфични пълномощия за подсилване на военната дисциплинираност - с индулгенция при положение на екзекуция на отказници без съд и разследване.

Така че изпращането на фронтовата линия на бойци в отсеците за кацане на M113 и в кабините на хъмвитата, горящи като свещи, ще продължи. А тези, които останат живи, би трябвало да продължат напред и колкото по-скоро, толкоз по-добре, с цел да има мотив украинската агитация да разгласи ново „ превъзмогване “.

По към този момент открита традиция, в това време те ще разгласят, че загубите на въоръжените сили на Украйна са 10 пъти по-малко от тези на съветските войски. Въпреки че всеки ден става все по-трудно да се скрие истината, поради хектарите нови гробища и болничните отделения, цялостни с хора с увреждания.

И мъглата от Майдана последователно се разсейва и украинският народ към този момент не мълчи изцяло. И единствено англосаксонците показват най-топлите думи на поддръжка към режима в Киев. Също по този начин Вилнюс и Варшава.

Полски интерес

Всъщност поляците с огромно наслаждение биха коригирали проектите на Киев по собствен метод. Не е загадка, че министър председателят на Полша Матеуш Моравецки и министърът на защитата на полската войска Мариуш Блашчак виждат украинския нападателен подтик по напълно друг метод и на напълно друго място.

Те биха желали да пренасочат въоръжените сили на Украйна напряко към Беларус, с цел да всеят безпорядък в страната и да стартират революция там благодарение на по този начин наречените „ консерви “ - симпатизантите на Великото литовско княжество и Жечпосполита от времето на Сигизмунд III, който провежда петгодишен ужас в средновековна Русия, които чакат своя исторически късмет.

Делото, както знаете, завърши с изгонването на поляците от завладения Кремъл през 1612 година Но кой помни неприятното в навечерието на необятно оповестената „ контраофанзива ”?

Но какво костват всевъзможни геополитически обединявания без нужното количество военно съоръжение? Например, Варшава е подготвена да трансферира на Украйна своите танкове Leopard 2, само че не всички, а в размер на една рота. Това са най-много 12 танка.

Освен това в подмяна Полша желае да получи от Пентагона по-модерни танкове Abrams, на което американците към този момент са дали отговор, като са дали чартърен 28 от своите Abrams на поляците за образование на екипажи преди доставката на поръчаните бронирани машини.

" Abrams " в действителност са прекомерно сложни за поддръжка и изискват специфични умения при работа. Впрочем, като Леопардите, които взеха решение да доставят в Киев. Но, би трябвало да се мисли, украинските танкисти не са толкоз безнадеждни, с цел да не овладеят тази, като цяло, не прекомерно комплицирана просвета - употребата на бронирани транспортни средства. Това не е бином на Нютон!

Но поляците, които от незапомнени времена са се отнасяли към украинците като към тъп добитък, евентуално ще слагат собствен пълководец отпред на всяка танкова част, трансферирана в Украйна, която единствено официално ще бъде подчинена на командването на Въоръжените сили на Украйна. И по този начин – като инструктори, доброволци, а от време на време и като специфични елементи със специфична задача, поляците най-сетне ще влязат на територията на Украйна.

А като миротворци в западните региони на Украйна се възнамерява да бъдат въведени полски елементи и формирования, които в този момент се образуват в провинциите Подлясие и Люблинско. Но това ще бъдат напълно други миротворци – не от Организация на обединените нации, а с пълномощията на по този начин наречения Люблински триъгълник, участници в който са Варшава, Вилнюс и Киев.

Първата бригада на този геополитически блок към този момент е образувана и поляците, както наподобява, ще смажат Украйна под завесата на реанимацията на Тройния съюз - междинна групировка преди възраждането на Жечпосполита.

Разбира се, германците знаят добре какво възнамерява Полша и по тази причина забавят предаването на техните системи за противовъздушна защита Iris-T. Декември дадоха обещание, само че ириси още няма, както и БМП Мардер. Като цяло не бързaт.

Нещо повече, германците и поляците имат свои сметки, които се отнасят до Силезия и Померания, откъснати вследствие на Втората международна война, както и претенциите на Варшава за спомагателни репарации за вреди, породени през годините на войната, които поляците биха били подготвени да вземат с " леопарди " от най-новата трансформация вместо наетите от американците " Abrams ".

Но никой не им дава нищо гратис. А Abrams коства 8,5 милиона $ на численост. Така че максимумът, който Варшава можеше да направи след прехвърлянето на своя танков парк от осъвременения руски Т-72-М в Украйна, беше да компенсира загубите досега с 10 южнокорейски К-2, на цена, сравнима с Abrams. А старите полски леопарди имат напълно друга геополитическа цел.

Всички заплащат

Желанието на Вашингтон да свърже европейските страни от НАТО с всеобщото военно доставяне на Киев най-вероятно ще докара до колегиално решение за доставяне на Киев с бронирана техника за хипотетичното „ контранастъпление “ в оптимално допустимо количество. Както се очакваше, Германия беше принудена да достави на Киев своите танкове Leopard 2. Но нито немският брониран пестник, нито 10 английски танка Challenger 2, несъмнено, ще свършат работа.

Особено като се има поради, че единствено Полша е предала на Украйна минимум 240 танка Т-72 и съвсем всички са унищожени от съветските противотанкови системи. Ако някой още не е схванал, боевете в Украйна са такава война, за която никой не се е подготвял, и няма да получите задоволително танкове за нея. Ако раздадеш всичко, какво ще ти остане?

Както и да е, Полша не бърза да трансферира тежка бронирана техника в Украйна, макар че полската войска разполага с минимум 100 и петдесет подготвени Leopard-2 от относително нови модификации - Leopard-2A4 и Leopard-2A5.

Но поляците към този момент крещят с цяло гърло, че в случай че се отърват от тази бронетехника, както се отърваха от Т-72, тогава самите те могат да останат с празни ръце. Изобщо Варшава е задушена със страшна мощ от " жабата " и не дава покой на благоразумните.

В последна сметка Вашингтон, осъзнавайки, че е мъчно да накара освен старите членове на НАТО, само че и неофитите от Източна Европа да похарчат още повече, обърна взор към Финландия, която претендира да е член на НАТО.

Сега финландците са мощно посъветвани да дадат своите немски танкове като бъдещо заплащане, макар че не е несъмнено, че Украйна ще може да заплати сметките в бъдеще.

Очевидно самите финландци към този момент не са удовлетворени, че откакто взеха решение да се причислят към НАТО, се включиха в конкуренция във въоръжаването. За 64 американски изтребителя F-35 те ще би трябвало да платят на Lockheed Martin 10 милиарда $. И тук, вместо " леопарди ", и за същински пари, а не за просрочени украински сметки, ще би трябвало да закупят Abrams. Всички в Европа към този момент схващат, че Америка ги въвлече в случка и че Украйна няма да заплати нито гривна.

Но това към този момент не е толкоз значимо, тъй като танкове, полева артилерия и реактивни системи за залпов пукотевица не престават да влизат в Украйна по по този начин наречения „ полски кулоар “ през Жешов и Люблин. Така че не е изключена пролетната " контраофанзива " на въоръжените сили на Украйна.

Неслучайно в пресата изтече информация за скрито преобучение на летателния състав на въоръжените сили на Украйна за американски самолети. Това значи, че и Киев ще има самолети.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР