ТЕХЕРАН, Иран (АП) — Действащият президент на Иран Мохамад Мохбер

...
ТЕХЕРАН, Иран (АП) — Действащият президент на Иран Мохамад Мохбер
Коментари Харесай

Действащият президент на Иран се обърна към новия парламент след катастрофа с хеликоптер, убила президент, други

ТЕХЕРАН, Иран (АП) — Действащият президент на Иран Мохамад Мохбер се обърна към новия парламент на страната в понеделник в първата си обществена тирада след злополуката с хеликоптер предходната седмица, която умъртви неговия предходник и седем други.

Речта му идва, до момента в който Иран се готви за президентски избори, с цел да размени починалия Ебрахим Раиси единствено след месец, гласоподаване, което може да докара до това, че предходният подмолен бюрократ евентуално ще се кандидатира дружно с други. Междувременно новият твърдолинеен парламент на Иран се чака да избере своя нов ръководител във вторник.

В своите забележки Мохбер похвали времето на Раиси на поста, като означи, че производството на недопечен нефт в Иран – основен източник на твърда валута за страната – се е повишило до над 3,6 милиона барела дневно. Това идва, откакто министърът на петрола Джавад Оуджи сподели в неделя, че Иран в този момент изнася към 2 милиона барела дневно, макар глобите на Запада, ориентирани против Ислямската република...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР