Един от най-красивите и причудливи природни феномени в света се

...
Един от най-красивите и причудливи природни феномени в света се
Коментари Харесай

А ти бил ли си на върха на света?

Един от най-красивите и причудливи естествени явления в света се намира в югозападната провинция Юннан в Китай. Това е каменната гора Шили н, която локалните с горделивост назовават " Първото знамение ".

Според мнението на учените, това знамение на природата се е появило преди повече от 200 милиона години , като в миналото тук е било море , а след това на дъното се образували дебели пластове варовик и в следствие, след време камъните излязли на повърхността .

По-късно и ветровете свършили своето, придавайки тези невероятни форми, извайвайки ги в странни облици, напомнящи най-различни фигури. Сам по себе си, този феномен съставлява голяма каменна гора, която доближава стотици метра височина.

И защото най-ценното би било да можеш да се насладиш на гледката на площта на Шилин отвисоко, не щеш ли запалянковците имат тази опция.

На върха на целия комплекс от гора, пещери (Найгу, Куифенг и Жиюн), лунно езеро и редица водопади, всичките част от международното културно завещание на Юнеско, се извисява една от най-големите стъклено-титанови платформи в света (с повърхност от 415 кв. метра и надвесена на повече от 400 метра над долината).



Е, сигурно да си щракнеш едно селфи за спомен отсам изисква и известно количество храброст, само че пък сигурно ще бъде и фотография, която надали ще забравите в миналото. Та.. били ли сте на върха на света?

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР