За какво се използва. Действие и приложение:Популярният като отрова калиев

...
За какво се използва. Действие и приложение:Популярният като отрова калиев
Коментари Харесай

Как се използва калиевия перманганат

За какво се употребява. Действие и приложение:

Популярният като отрова калиев перманганат  (Potassium Permanganate) има лечебно деяние, което евентуално е непознато за доста от Вас. Може би сте чували за лекове с това вещество, само че се страхувате да го употребявате поради славата му на отрова.

Как да се лекувате с него, имаме за цел да Ви разясним в този обстоен материал. Това, което би трябвало да знаете е, че лекуването с него е изцяло безвредно единствено, когато се съблюдава предписаната доза.

Освен мощно изразено антибактериално, антисептично, това вещество се характеризира и със мощно противогъбично деяние . Тази негова удивителна лечебна мощност го прави необикновен лек при вагинални проблеми, хемороиди, кожни рани и възпаления. Намира приложение в лечебната терапия при бяло течение, гъбички, брадавици, горонея, фистула, варицела, акне, екзема, подсичане и дерматит.

Цена

Пакетче с грамаж двадесет грама може да бъде закупено от на цена в интервала от 1 лева до 1,5 лева, зависеща от компанията производител. Няколко зрънца от съдържащото се в пакетчето са изцяло задоволителни за изработката на едва съсредоточен разтвор с доста потребни свойства.

Вагинални промивки

С разперен калиев перманганат е допустимо дамите да си вършат вагинални промивки . Те би трябвало да бъдат извънредно деликатни по повод приложението на този способ заради съществуващия риск от неспокойствие и химическо изгаряне на сензитивната кожа в тази деликатна област.

Много експерти са на мнение, че приложението на метода е изцяло безвредно и за бременни дами, изключително когато е на разположение вагинална зараза, която може да стане причина за безвредното прекосяване на плода през родовия канал.

При прекосяването му през инфектирани родови пътища съществува действителен риск от болест на новороденото.

Не липсват и експерти, които не са последователи на този способ за лекуване.

Прилагайте с нараснало внимание освен вътрешните промивки, само че и външните, защото рискът от изгаряне на кожата съществува както за кожата в интимната област, по този начин и за лигавиците.

Разтворът за промивки би трябвало да бъде едва съсредоточен. Показателен за това е неясно розовият му цвят. Разтворете в половин литър вода едно-две кристалчета и разбъркайте добре до цялостното разтваряне на кристалобразната съставна част. Не би трябвало да има неразтворени останки от сухото вещество, тъй като те могат да причинят мощно изгаряне.

Бяло течение

При бяло течение методът на приложение на калиев перманганат е същият, както при приложението при вагинални инфекции – промивка. Препоръчително е съгласуването на лекуването със експерт, който ще назначи прецизен лечебен курс.

Приложението на този препарат унищожава освен гъбичките, причиняващи бяло течение, само че и потребните бактерии във вагиналната микрофлора. Това е още една причина лечението с него да се ползва с нараснало внимание.

Дезинфекция, рани

С окислителното си деяние този мощен антисептик е отлично средство за  стерилизация на рани . Нарушената целокупност на кожната епител се възвръща по-бързо благодарение на този лек. Мястото с рани е добре да бъде третирани с памук, пропит в разтвор на калиев перманганат с ниска централизация.

Дерматолози предлагат този тип промивки да се съчетават с използването на атисептични мехлеми, които освен убиват патогените по наранената повърхнина и оказват помощ на кожата да се възвърне по-бързо.

Крака, гъбички

Досадните гъбички по кожата на краката е допустимо да бъдат излекувани благодарение на бани. Достатъчно е да накиснете единствено тази част от краката, която е наранена от гъбичното заболяване. Методът с баните прилагайте всекидневно за период от два месеца заран и вечер.

Негова опция е обтриването с памук, пропит в слаб разтвор на калиев перманганат. Този способ също се ползва за период от два месеца.

След този интервал настава очевидно усъвършенстване, само че това не значи, че би трябвало да преустановите лекуването. Задължително удължете интервала му с още месец, с цел да се избегне риска от проявата на рецидив.

Гъбичните спори са колкото упорити, толкоз и неприятни. Често те рецидивират даже и след антибиотично лекуване, защото са резистентни към тези лекарства.

Хемороиди, фистула

Срещу хемороиди може да си приготвите мощен лек благодарение на тъмните кристалчета. Потопете наранена област във вода, в която сте разтворили няколко капки от авансово подготвен концентрат. Той се подготвя в шишенце и е с централизация от 0,1%. От него разтворете няколко капки във водата за частична баня. Течността, употребена с тази цел, би трябвало да е с неясно розов цвят.

Препоръчва се непосредствено отнасяне на хемороида с памук, натопен в разтвора за вана. Този лековит прийом е целесъобразно да се ползва след всяка дефекация. Задължителен е тоалетът преди нанасянето на разтвора. Възможно е да съчетаете способ с приложението на успокоителен крем, предопределен за преодоляването на този проблем.

Брадавици

Неприятните брадавици се отстраняват благодарение на калиев перманганат. Мястото се кисне във вода, в която авансово сте разтворили две кристалчета. Уместно е и нанасянето на част от този разтвор върху мястото благодарение на памучен тампон. След няколко нанасяния брадавицата се стопява и изчезва изцяло.

Със същия резултат, само че реализиран по-бързо,  е и следният способ – кристалче от медицинския артикул се постанова непосредствено върху брадавицата и се прикрепя благодарение на лепенка. Пренощувайте с този компрес. След отстраняването му на сутринта, при отлепването на лепенката ще падне и изсушената брадавица.

Бъдете деликатни при приложението на този способ, защото директният досег на калиевия перманганат с кожата води до некротизиране на клетките.

Гонорея, кандида

Лек за горонея при дамите е слагането на тампон, пропит в неясно розов разтвор на калиев перманганат. Той би трябвало да престои във влагалището няколко часа. По два пъти дневно е добре да се вършат промивки със същия разтвор (прилага се и при мъже).

От упоритата кандида също може да се избавите благодарение на промивки, които е наложително да вършиме два пъти на ден до цялостно изцеление.

Гърло, сливици

Под лекарско наблюдаване при гнойни налепи по възпалените сливици на всеки два часа се прави гаргара със слаб разтвор на калиев перманганат. Този способ се отразява добре и при болно гърло .

Калиевият перманганат може да бъде заместен от борна киселина или сода бикарбонат (лъжичка на чаша вода), само че с негова помощ най-бързо ще постигнете облекчение.

Венци, зъби

При кървящи венци и болежка в зъбите методът с гаргара също работи добре. Правете гаргарите първоначално и края на деня след тоалета преди лягане. Този способ стопира кървенето и трайно намалява болката.

Акне, дерматит, екзема

Приложението на лечебните способи с калиев перманганат дава позитивен резултат и при акне и други кожни проблеми като дерматит и екзема . Достатъчно е след вечерното разчистване на кожата да тампонирате възпалените сектори като измиете кожата си едвам на сутринта.

При последните две недоволства с позитивен резултат е и различен способ – вани с вода, в която са разтворени едно-две кристалчета от медицинския артикул.

Херпес

Калиевият перманганат е лек с мощен лечебен резултат и при херпес. Начините на приложението му са няколко. Лабиален херпес се третира с памучен тампон с 0, 01% разтвор на медицинския артикул.

Облекчение се реализира и помощта на компрес и при мъчителния херпес зостер. За този лековит прийом споделя читателка на Лекар.бг.

Продължителността за престой на компреса е до три минути като се прави най-вече четири пъти дневно. Читателката Грета Йорданова споделя, че е постигнала мечтаното излекуване единствено за три седмици, в случай че с останалите лечебни способи тъгите не престават няколко месеца, до момента в който утихнат изцяло.

Кокоши бодил.

С помощта на тъмните кристалчета е допустимо да се избавите от неприятния кокоши бодил . Методи и тук са два. Първият, който ще Ви предложим, несъмнено е по-агресивен, само че дава незабавен резултат.

Накиснете авансово в топла вода мястото, наранено от мъчителния кокоши бодил. Подсушете с забрадка и прикрепете към кожата едно кристалче. Отгоре наложително поставете лепенка, която би трябвало да остане върху пръста цяла нощ.

На сутринта я отлепете деликатно. Заедно с коричката суха кожа ще забележите, че се е отделил и кокошият бодил.

Подсичане

При подсичане бърз лековит резултат има измиването със слаб разтвор, подготвен от разтварянето на едно кристалче в литър вода. Методът е използван даже и върху нежната бебешка кожа. Спазвайте тъкмо пропорцията, с цел да не изгорите деликтаната бебешка кожа.

След изплакването с разтвора, облейте и с запарка от смрадлика, която има мощно изразено успокояващо деяние. Завършете процедурата с нанасяне на богат цинков крем, който подтиква оздравителните процеси и защищава от подсичане.

Цистит

При мъчителния цистит също оказват помощ промивки със едва съсредоточен разтвор, който би трябвало да бъде с типичния за него бледорозов цвят. Този способ „ отмива “ инфекцията. Но дружно с нея отмива и бактериите, защитаващи тази деликатна област от нашето тяло. Методът е използван за период не повече от седмица, за отбягване на този риск.

Използване с ракия

Калиев перманганат може да бъде прибавен и в ракия за възстановяване на вкусовите й качества. Вкусът й става мек и всяка неприятна нотка изчезва.

За една бутилка от спиртната напитка са нужни три-четири кристалчета, които е належащо да престоят в нея две-три денонощия. След това ракията се прецежда и се налива в друго шише, защото на дъното на това, в което се поставя калиевия перманганат, се образува наслойка.

Заедно с йод:

Калиев перманганат с йод е средство за лекуване на дифтерит при домашните пернати. Лекът се нанася върху човките. (forum.galabite.com)

След интервенция

След интервенция , сред промяната на превръзките, третирайте мястото със слаб разтвор. Той подсигурява освен надеждна стерилизация, само че и по-бързо зарастване на раната

Варицела

Пъпките от варицела също третирайте със слаб разтвор, подготвен от този лек. Прилагайте го бани и компрес. Противовъзпалителните му резултати се задействат незабавно.

Състав

Химиците изписват калиевия перманганат по следния метод – KMn04. По отношение на състава му може да се каже, че той съдържа в себе си молекули калий и манган – по един атом и О2 – четири атома. Кристалчетата съставляват калиев манганат. Специфично за това вещество е, че се окислява при контакт с вода или храна и по тази причина се употребява за тяхното филтриране.

Разреждане (как се разтваря)

Калиев перманганат се разтваря във вода. Концентрацията на дейния ингредиент в получения разтвор би трябвало да е в границата сред 0,01 до 0,1%. Полученият по този способ разтвор придобива ярко розов цвят. Бледото оцветяване на водата е индикатор за ниското процентно наличие на коментираното вещество в лечебния разтвор.

Кристали

Медицинският артикул може да откриете във всяка аптека под формата на кристали . Предназначени са за разтваряне във вода и никога не се позволява използването им непосредствено върху кожата. Задължително е избягването на контакт с очите.

Вътрешно

Многофункционалният препарат не се предлага за вътрешен банкет . Това се позволява само по рекомендация на доктор и в случай че сложността на положението го постанова.

При отравяне е възможно калиев перманганат да бъде признат вътрешно, разперен във вода в съответствие едно към 2500 до едно към 5000. Тъй е мъчно и съвсем невероятно без уреди за премерване да се подготви подобен разтвор, не експериментирайте. (ekipirovkata.blogspot.bg)

Бани

Подготвоката за бани с калиев перманганат протича на два стадия. Първият стадий е обвързван с изработката на мощен концентрат -ципка кристалчета се разтварят в шише вода. От приготвения по този метод концентрат се изсипват няколко капки във водата за баня. Процедурата трае общо 15 минути.

Целта на приготвянето на два разтвора е да се избегне пряк досег до кожата на кристалчета от продукта. Контактът с него води до мощно кожно изгаряне. Първият разтвор е с кондензиран мрачно виолетов цвят, свързан от високата централизация на продукта.

Гаргара

За гаргара също се употребява разтвор в слаба централизация. Методът е подобаващ при стоматични недоволства и болно гърло.

Компреси

За приложението на калиев перманганат във тип на компреси използвайте бледорозов разтвор. В него се потапя памучен тампон и той се постанова за няколко минути върху проблематичното място.

Странични резултати

Най-честите странични резултати от приложение на калиев перманганат са изгаряне по кожата, зачервяване на повърхността и некротизиране на тъканите. Като нежелателен резултат се появява и характерно мрачно оцветяване по ноктите, което изчезва до няколко дни. (Фрамар.бг)

Запазете тази публикация на място, където постоянно при потребност ще имате опция да я прочетете. Споделете я с приятелите си посредством профила си в обществените мрежи, с цел да се възползват и те от тези потребни препоръки. Гласувайте за нея, в случай че тя Ви подхожда и сте на мнение, че би помогнала и на други хора.

Инфо: BGbilka.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР