Травмите на коляното са доста чести. Хората често забравят важната

...
Травмите на коляното са доста чести. Хората често забравят важната
Коментари Харесай

Четири съвета как да опазите колената си

Травмите на коляното са много чести. Хората постоянно не помнят значимата роля, която играят коленете им в подвижността и всекидневието - до момента в който не зародят проблеми. Въпреки че промяната на колянна става може доста да помогне на хора, които имат съществени проблеми с подвижността, би било хубаво да се избегне нуждата от огромна интервенция. Добрата вест е, че има доста способи да предотвратите пострадвания и да поддържате коленете си здрави. HuffPost беседва с лекари и те споделиха скъпи препоръки какво да не вършим, с цел да избегнем неприятни последици в бъдеще.

„ Една от грешките, които хората вършат, е прекомерно бързото скачане към извършения и прекосяването от нула до 100 ", споделя доктор Ерик Гросман, ортопедичен хирург в NYU Langone Health. Според него, когато човек занапред стартира да спортува, той към момента не е развил своята приемливост към напрежението, тъй че опитите да се направи прекалено много може да докара до пострадване. Той предлага последователно прекосяване към по-интензивни тренировки. Например, в случай че желаете да започнете да бягате, започнете с мудни, къси бягания върху меки повърхности, вместо незабавно да се пробвате да пробягате полумаратон върху бетон.

Болката е вашето тяло, което ви споделя, че нещо не е наред. Ако пренебрегнете болката или просто мислите, че можете да упражнявате при пострадване, има възможност да продължите да страдате от дискомфорт.

Като подценяване болката, ще влошите настоящото си пострадване и също ще се изложите на риск от бъдещи пострадвания ", изяснява Даниел Милър, ортопедичен хирург в Orlando Health Orthopedic Institute. Нормално е коляното ви да е леко възпалено или мъчително след подготовка, само че неочаквана остра болежка, отичане или вдървеност може да е симптом за нещо по-сериозно. Д-р Струан Коулман, ортопедичен хирург в болничното заведение за специфична хирургия в Ню Йорк и съосновател на Motive Health, отбелязва, че болката в коляното може да бъде резултат от пострадване на една от структурите вътре в коляното, като да вземем за пример скъсване пострадване на менискус или лигамент. Това също може да е знак, че хрущялът е претрупан и стартира да се износва, което води до ранен артрит.

chess queenНе пропускайте загрявката

Преди да започнете подготовка или спорт, е доста значимо да отделите време, с цел да загреете вярно тялото си посредством стречинг и леки извършения. Това ще приготви по-добре вашите мускули и стави за стрес и ще получите оптималната изгода от упражненията. „ Динамичното разпъване и загряване преди подготовка предизвиква притока на кръв към мускулите и понижава риска от пострадване на коляното ", споделя доктор Шон Антъни, асоцииран шеф по спортна медицина в Mount Sinai Health System и Mount Sinai West Orthopedic Center. Това може да са разкършване на тялото, скачане или тичане на място, акцентира експертът.

„ Здравословната диета, богата на антиоксиданти и витамини, предизвиква здрави стави. Поддържането на здравословно телесно тегло също понижава напрежението върху коленните стави, което може да усили болката от пострадвания на коляното и остеоартрит ", споделя доктор Антъни. В допълнение към евентуалното понижаване на напрежението върху вашите стави, яденето на питателни храни може също да усили продължителността на живота ви и да помогне на тялото ви да се оправи с други здравословни проблеми.

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР