Училището предлага луксозно преживяване, включващо обилна закуска на шведска маса,

...
Училището предлага луксозно преживяване, включващо обилна закуска на шведска маса,
Коментари Харесай

Крале и принцове са възпитаници на това училище, а таксата на обучение далеч надхвърля тази на Харвард

Училището предлага първокласно прекарване, включващо изобилна закуска на шведска маса, спортни действия като баскетбол и каране на ски, както и почивки с парещ шоколад. 

Учениците се учат също на примирение и трудова нравственос, като носят публични облекла за вечеря и се редуват като сервитьори и обслужващ личен състав, и всичко това срещу солидната сума от 133 000 $ на година. 

Сред известните ученици на Institut Le Rosey са белгийският крал Албер II, иранският шах, принцът на Монако Рение и египетският крал Фарук.

Студентите идват в главния кампус през септември и почиват през октомври и декември. След това, след Коледа, те се насочат към кампуса в китното градче Гщаад - традиция за Le Rosey от 1916 година насам.

Le Rosey е ситуиран в два кампуса: единият в Рол (до Женевското езеро) за пролетната сесия, а другият в Гщаад (живописно ски селище) за зимната.

Училището употребява двуезична образователна стратегия, в която учениците учат на британски и френски език - и на още езици, в случай че желаят.

Всички 380 възпитаници на Le Rosey живеят в пансионите в кампуси на учебното заведение, споделя businessnovinite.bg. Учениците в Le Rosey са привилегировани и учебното заведение не крие това; учениците се предизвикват да развиват творчеството си, да вървят на екскурзии и да откриват личната си просвета. 

Спортните занимания, които се оферират в учебното заведение, включват, само че не се лимитират единствено до конна езда и бадминтон през първия срок; ски и сноуборд през втория период (в Гщаад); тенис и танци през третия период.

Наред с постоянното образование в класната стая, учениците вземат участие в уикенд пътувания за изкуство и спектакъл в цяла Европа, в Испания, Англия, Италия, Германия и други дестинации.

Екскурзиите в средата на октомври дават опция на учениците от Le Rosey да опознаят нови култури; някои от тях са подхванали филантропични пътувания до Африка и Индия, а други са пътували до пустинята, с цел да видят какъв е животът там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР