За да укрепнат мускулите и да изваете красиво тяло, не

...
За да укрепнат мускулите и да изваете красиво тяло, не
Коментари Харесай

Упражнения за укрепване на мускулите, които може да изпълнявате у дома

За да укрепнат мускулите и да изваете красиво тяло, не е належащо да прекарвате часове във фитнеса и да вдигате тежки щанги

Напълно задоволително е да вършиме изометрична гимнастика вкъщи. Благодарение на тези извършения мускулите се напрягат до оптимален лимит, а самият комплекс лишава малко време.

Изометричната подготовка развива издръжливостта, като по едно и също време заздравява мускулите и ги оформя красиво. Преди се е употребила най-вече от професионалните спортисти за повишение на достиженията им. Многобройните извършения разрешават да работите за всяка част от тялото си.

Какво съставлява изометриката, която извайва мускулите?

За няколко секунди мускулите на тялото ползват оптималната мощ за противодействие или за противопоставяне за задържане на крайната поза. Следователно методиката се разграничава от съкращаването на мускулната тъкан с потребление единствено на напрежение, като е при нормалните силови тренировки.

Друга специфичност е, че мускулите не нарастват като при динамична подготовка с уреди. Но се заздравяват, без да усилят размера си. В основата на всяко упражнение е осъществяването на придвижване , което надвишава опциите ви.

По време на тренировката не изразходвате сила, а мускулите се доставят с нужното количество О2 поради свиването на кръвоносните съдове

В резултат клетките стартират да работят малко по-интензивно, само че не толкоз, че да черпят сила

С тази методика може да работите единствено за избрани мускулни групи, които са проблематични при вас. Тренировката не лишава доста време, задоволителни са 30 минути за цялото тяло. Мускулните нишки се разтягат, само че не чувствате отмалялост и нямате потребност от дълго възобновяване. Затова тези извършения може да се вършат всеки ден.

Примерни извършения от изометриката са класическите лицеви опори, покачване на краката от изправен стоеж, напади и клекове, само че с дълготрайно задържане.

  1. Застанете в необятна разкрачка и обърнете ходилата настрана. Бавно клекнете до прави ъгли в коленете. Дръжте гърба прав. От това състояние постепенно пружинирайте нагоре и надолу единствено с няколко сантиметра.
  2. Седнете на пода с опънати събрани крайници. Подпрете се с ръце в профил на корпуса и се повдигнете от пода, до момента в който тялото застане в една линия от главата до ходилата. Задръжте по този начин оптимално дълго.
  3. От изправен стоеж прекарайте ластична лента през десния крайник и го повдигнете обратно и нагоре.

Задръжте в горната точка оптималното допустимо време, след това изпълнете и с другия крайник

  1. Направете необятна крачка напред с левия крайник и се отпуснете надолу. Десният крайник е съвсем прав, не допира пода. Леко отпуснете гърба обратно и дръжте по този начин оптимално дълго. После разменете ситуацията на краката и повторете.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР