Юлиана Кънчева е звезда от хитовия през 90-те филм „Ла

...
Юлиана Кънчева е звезда от хитовия през 90-те филм „Ла
Коментари Харесай

Юлиана Кънчева: Полусестра ми е алкохоличка, кълнеше мама да умре

Юлиана Кънчева е звезда от хитовия през 90-те филм „ Ла донна е мобиле” и красивото голо тяло от корицата на първия брой на българския „ Плейбой”, само че не триумфите ѝ в шоубизнеса разясняваме в сегашното изявление. Разговорът е фокусиран върху връзките със сестра ѝ, която прави всичко по силите си, с цел да я очерни пред обществото. Родственицата твърди, че някогашната манекенка е придобила по непочтен метод парцелите на починалата им майка и я оставила без покрив над главата.

В предишния си брой, таблоидът „ Уикенд” показа гледната точка на Ирина, а в този момент думата има по-голямата ѝ сестра. Съпругата на Жоро Пентаграма отхвърля изрично обвиняванията на сестра си и споделя най-откровено по какъв начин гледа на нея.

- Юлиана, в какви връзки сте сега със сестра ви Ирина?
- Майка ми има два брака. Отгледа ни дружно с нашата баба. Полагаше грижи, стараеше се да не ни лишава от нищо. Дължим ѝ всичко. Ние сме полусестри с Ирина. Нейната фамилия е Павлова. Тя е дете от втория брак на майка ми. Има си жив татко, който живее в Пловдив и брат и сестра по бащина линия. Не е толкоз сама и бедна. Навремето бяхме близки. В последните 10 години обаче се утежниха връзките ни. Не съм съдник, само че тя избра елементарен, паразитен метод на живот, който съгласно мен не е верен. За страдание, стартира доста да пие.

- Наистина ли?
- Да, освидетелствана алкохоличка е, имам документи за това. Започна да се събира с извънредно неприятни хора и компании, с всякакви наркомани, дилъри, рецидивисти, пияници и така нататък Страшна работа! В един миг престанахме да поддържаме контакт, само ни свързваше мама. След следващата си провалена връзка Ирина се прибра да живее в жилището на майка ми. За въпросното жилище мама беше изтеглила заем и си го изплащаше.

- Майка ви съгласна ли беше да живеят двете?
- Не, само че нямаше метод да бъде отстранена тази жена. Ирина се настани, взе си една стая и продължи да води още веднъж своя паразитен и разрушителен метод на живот. Вкарваше хора в жилището, които оставаха седмици наред. Има пуснати даже тъжби в полицията, съседите са очевидци. Ирина подложи майка ни на голям стрес и необикновен тормоз.

- Ирина твърди, че откакто майка ви е умряла, вие сте я изгонила от жилището, като сте сменила ключалката и сте изнесла облеклата ѝ...
- Това е неистина! Позволих ѝ да живее в жилището близо година, като през това време изплащах по 1000 лв. на месец за заема. Остават ми още 6 години, с цел да го изплатя. Аз наследих остатъка от заема на мама. Това може да се ревизира в банката - че жилището е ипотекирано. Позволих на Ирина да живее там, като само желаех да си заплаща сметките. Уви, апартаментът беше трансфорат в сборище на алкохолици и наркомани. Оказа се, че доста хора имат ключ за него. Съседите неведнъж са звънели в полицията. Дори и на мен са ми се обаждали органите на Министерство на вътрешните работи да ме питат за какво се организират такива купони, за какво се чука по вратата в дребните часове на деня и така нататък Комшиите бяха напряко пропищели. Казах ѝ на Ирина да се хване на работа. Дори брачният партньор ми Жоро ѝ откри надомна и дребна квартира, където да отиде, само че нищо от това не одобри. Започна да се държи надменно. Опитвала съм неведнъж да приказвам с нея. В последните месеци обаче от нейна страна имаше единствено обиди, вулгарни псувни, кълнене за гибел и гробове... Това преля чашата и споделих, че не искам никакъв контакт с въпросното лице.

- Кога сменихте ключа и я изгонихте от жилището?
- Апартаментът е на мое име и аз заплащам ипотеката му. Имам цялостно право върху парцела. В края на лятото разбрах по случайност, че Ирина я няма и отидох да сменя патрона на вратата. Всичко от стаята ѝ, цялото обзавеждане, купено от майка ни, го дадох на неин другар. Нищо не съм изхвърлила на улицата.

- Ирина се жалва, че с помощта на наследство на хвърчащ лист хартия – без нотариална легализация, сте получила жилището на ул. „ Осогово” 68, къща на ул. „ Чипровци” 3, още няколко скъпи парцела, които отдавате чартърен, както и хостел до Женския пазар...
- Жилището на ул. „ Чипровци” 3 е мое от 10 години. Звучат несериозно нейните думи за хвърчащия лист хартия. Майка ни има оставено наследство и аз мога да го покажа. В него тя споделя, че лишава Ирина Павлова от завещание заради систематичен тормоз. Въпреки че наследството не е нещо, което наложително се заверява, нотариус посъветва майка ми да оформи писмено прехвърлянето на собствеността. Мама по този начин и направи. Тя ми трансферира по своя воля това, което притежаваше, пред нотариус. Ирина си разрешава да приказва за някакви „ парцели за милиони”. Това въобще не е правилно. Ние сме доста наследници на една постройка, която се отдава чартърен. Да не приказваме, че и Ирина там също има присъединяване. Тоест взима наем. Това може да се ревизира най-лесно по ЕГН-то ѝ. Въвежда се и всичко излиза. Получава една трета. Нито е толкоз бедна, нито е гладна. Проблемът е, че годината е сложна за всички. Наемодателите стопираха да заплащат или дават единствено част от наемите, както на всички места.

- Била трудоустроена и инвалидизирана...
- Не е правилно. Имам неин документ, където написа, че е освидетелствана с цироза на черния дроб, породена от пиенето. Алкохоличка е, само че е работоспособна. Нека обърне внимание на здравето си и да престане да спекулира. Болестите ѝ са само и единствено от пиянство и опиати. Трябва да си откри работа. Тя обаче чака подготвени пари, които да стартира да харчи. Средствата от наемите не са чак толкоз доста, просто би трябвало и да се труди, както милиони други българи.

- Наясно ли сте къде живее в последно време сестра ви?
- Доколкото знам, е при някакъв другар. Притежава една трета от парцел и може да го продаде. Предполагам, че някои от другите притежатели ще ѝ изкупят каузи. Има татко, брат и сестра. Аз нищо повече не мога да направя за нея. Години наред тази жена тормозеше грубо майка ни. Тя я унищожи. Не може да си визиите по какъв начин се е държала с мама! Майка си е водила дневник. В него мама е описала по какъв начин Ирина я е обиждала, клела, казвала ѝ да умира, тъй като си желала наследството приживе. Когато го прочетох, дни наред не можех да дойда на себе си. Къде другаде го има това? Мога да показва дневника в съда.

- Ирина споделя, че сте заплашвала да я изкарате алкохоличка и наркоманка. Обещавала сте да я въдворите в клиника...
- Аз да я изкарам?! Че тя си е алкохоличка и наркоманка. Насилствено няма кой да я въдвори. Лично аз съм ѝ предложила да отиде някъде, където могат да ѝ оказват помощ. Трябва обаче сама да го пожелае. Пътят, по който е тръгнала, и здравословното ѝ положение, за жалост, не вещаят нищо положително. Не ѝ искам неприятното, дано да е жива и здрава. Дано да си стъпи на краката и да си промени метода на живот. Всички към нея ѝ втълпяват, че аз съм мръсницата, лишила я от завещание. Но не, майка ми я лиши. Това беше майчината воля. Могат да го потвърдят доста хора. Мама беше мощна и умна. Преди да се пенсионира работеше в Българска академия на науките. Умна жена, която беше подложена на извънреден тормоз от страна на Ирина. Вгорчи последните години от живота ѝ, унищожи я...

- От какво умря майка ви?
- Бях потресена, когато прочетох, че Ирина се съмнявала, от какво е умряла мама. Едва ли не аз си изобретявам. Запознах се непредпазливо с много лекари през последните 2 години, в които здравето на мама стартира да се утежнява. От непрекъснатия тормоз, стартира да ѝ пада имунитетът, получи инсулт. Впоследствие ѝ откриха раково заболяване. Разполагам с всички експертизи. В последните месеци от живота си мама беше записана в онкологията. Изцяло аз съм се грижела за нея. Ирина я нямаше с месеци или се прибираше с някого. Синът ми беше дребен и я е виждал по какъв начин прибира всякакви прошляци, които след това не можем да извадим от жилището, по какъв начин заплашва, крещи и вика. Мама беше неподвижна, а пред нея се разхождаха голи Ирина и следващият ѝ, спретнат от улицата...

- Отправяла ли сте обидни думи и закани за физическа кавга към нея?
- Не, в никакъв случай! Ирина лъже. И за жалост освен за това...

- Защо брачният партньор ви Жоро Пентаграма е заплашил с пердах публицист на Нова, поискал да проверява фамилните ви връзки и да помогне на Ирина?
- Става въпрос за „ Съдебен спор” и Жоро Игнатов, с който Ирина очевидно се е свързала. Той вместо да ми се обади и да попита и за нашата позиция, звънна и ми се показа за механик от А1. Каза, че трябвало да сляза, тъй като сменяли кабели. Слизайки, видях по какъв начин тича против мен. Ирина беше в профил с някакъв мъж. Жоро Игнатов викаше: „ Юлиана Кънчева, елате да давате пояснение! Вие сте обществена персона!”. Просто си влязох и затворих вратата. Жоро Игнатов стартира да блъска и да вика. Циркове! Няма да падна на това равнище. След няколко дни се наложи да отида на една среща, а Ирина също трябваше да участва. Оказа се, че още веднъж се е свързала с хората от предаването, беше ги извикала. Седяха и чакаха в автомобила си. Помолих тогава мъжът ми да отиде при тях. Той е споделил на Жоро Игнатов: „ Човека от А1, за какво не излезете да се визиите? Защо лъжете по този начин хората?”. Игнатов взел да отхвърля, че се е представял за механик. Как да не е по този начин? Видно е, че аз слизам подлъгана, а виждайки камерата и Жоро Игнатов, незабавно потеглям да се прибирам! Станало е спречкване, само че чак мъжът ми да заплашва... В Конституцията на Република България категорично е посочено, че никой не може да бъде записван и заснеман срещу волята му. Ясно съм изразила несъгласието си да бъда снимана, тъй че съм в правото си да му затворя вратата. Възмутена съм... Ние сме напълно разнообразни хора, не сме мутри. Не искам повече да бъда свързвана с тази жена. Няма какво да разделяме.

- Синът ви поддържа ли връзка с вуйна си?
- Вече не. Той е бил очевидец на такива неща, че... Виждал е страшни работи в жилището на баба му, която толкоз доста го обичаше...

- Помагала ли сте на Ирина с пари през годините? А крала ли е от вас?
- Чак да ме краде - не. Тя няма достъп до нещата ми. Когато беше в клиники в Бургас, съм изпращала пари за апарати, пращала съм и облекла да си сменя. Не можеше мен да ме краде, не живеем дружно. Крадеше от майка ни. Преди години, когато бяхме близки, съм ѝ пособия доста. Лошото е, че се спекулира с името ми, макар, че не диря гласност от много време. Вадят се какви ли не неща за мен. Видите ли, била съм споделила за Цветелин Кънчев, че бил най-великият политик. Но апелирам ви, политическите ми критерии са малко по-завишени. Такова нещо в никакъв случай не е излизало от устата ми. Това се приказва, с цел да бъда унижавана и осмивана. В случая с „ Евророма” няколко известни персони бяхме наемни лица. Тогава учех политически науки. Седнахме и разработихме стратегия за малцинствата, която не се получи. На изборите хората си припознаха Движение за права и свободи.

- Какво е работила сестра ви през годините?
- Била е продавач в няколко магазина. Уволняваха я за обири на пари и поради алкохол. Не се явявала на работа, заспивала на работното си място... Нейни някогашни работодатели ще го потвърдят. С мен се свързаха и хора, които са я виждали в градинката на поликлиниката, покрай жилището на ул. „ Осогово” 68, където тя се напивала с наркомани, метадоновозависими. Доста са очевидците. Тя от години е по този начин и това не може да се скрие.

- А вие какво работите сега?
- От няколко години не съм учител в Нов български университет. Поддържаме връзка с сътрудниците от Нов български университет, само че не работя там. Вече съм отвън общественото пространство. Така взех решение и даже съм отказвала на излъчвания и публицисти. Чувствам се добре по този метод. Пиша материали, които излизат като изявления, създател съм и в един уебсайт. Работя си от къщи. Далеч съм в този момент от шоубизнеса. Работя и си оказвам помощ. Имам да погасявам още 6 години ипотека.

- Но имате и завещание...
- Да, по този начин е. Голямата ми фамилия е получила наследството на дядо ми, който е бил прочут юрист. Водил е той даже каузи на цар Борис III. Имаме парцел от него, само че сме доста наследниците – измежду тях са и хора, които не са ми близки родственици. На никого не му прелестно да се разяснява собствеността му и да се спекулира. Може да се ревизира кое какъв брой коства по налозите, които се заплащат, и данъчните оценки. Навремето съм била модел и съм изкарвала пари от визията си. В момента пребивавам непретенциозно, а Ирина ме изкарва надали не милионерка. Плащам си постоянно налозите и всичко дължимо. Мъжът ми се занимава със своя бизнес.

- Вие, мъжът ви и синът ви по какъв начин се справяте с нападките на сестра ви?
- Изключително мъчно... Гледам да държа детето настрани от тези неща, тъй като е в тийнейджърска възраст. Ние с мъжа ми сме привикнали на лъжите и погрешните изявления. През годините какво ли не се е говорило по мой адрес. Всички лъжи се е налагало да ги преглътна. Как съм го направила, си зная единствено аз. Не е било по никакъв начин елементарно. Аз съм образован човек и претърпявам, когато се приказват неистини по мой адрес. Омерзителното в тази ситуация с Ирина е, че има подигравка с паметта и волята на майка ми. След траял с години тормоз мама е намерила сили и е взела своето решение по какъв начин да постъпи с наследството си.

- Ако сестра ви се промени и ви изиска амнистия, ще ѝ простите ли?
- Когато мама умря и Ирина се прибра, желаех да бъда оптимално добра с нея. Позволих ѝ да живее в жилището и споделих, че с каквото мога, ще ѝ оказа помощ. Имаше останали малко пари в банката от мама. Въпреки наследството, с което майка ни категорично лишава Ирина от завещание, отидох, изтеглих сумата и дадох на сестра ми половината. Единственото, което желаех, беше, да отиде и да възпламени една свещ, да се помоли пред паметта на мама да ѝ бъде простено. Тя нито един път не отиде на гроба на майка ни, не занесе даже едно цвете. С мен пък се държи все едно съм ѝ длъжна и приказва като че ли нищо не се е случило и мама не си е отишла. Ако ми изиска амнистия... Не знам. Толкова години търпях това... Богобоязлив човек съм и считам, че би трябвало да се следва положителното, само че от другата страна няма доброта. Има меркантилност, жадност за някакви подготвени пари... Верният път е Ирина да оправи здравето си и да спре да пие. Пожелавам ѝ от сърце да откри подобаващите хора, които да ѝ оказват помощ. Истината е, че тя просто унищожи мама. Та даже я кълнеше да почине! Майка ни беше интелигентна жена и доста страдаше, че личното ѝ дете се пробва да я унищожи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР