Японският шпиц е сладко и пухкаво кученце. Дресурата на японския

...
Японският шпиц е сладко и пухкаво кученце. Дресурата на японския
Коментари Харесай

Хранене на японски шпиц

Японският шпиц е сладко и пухкаво кученце. Дресурата на японския шпиц не е сложна и той бързо се трансформира в любим на цялото фамилията.

Правилното и уравновесено хранене на японския шпиц е един от основните аспекти в грижата за тази порода кучета. Добре уравновесената диета подсигурява здраве и дълъг живот на вашия домакински любим.

Декоративните породи кучета имат бърз метаболизъм. Това значи, че те употребяват силата от храната с висока скорост. Тъй като потенциалът на стомаха им е доста дребен, те би трябвало да ядат дребни порции, само че постоянно. Храните за дребните породи са особено дефинирани, с цел да дават отговор на характерните хранителни потребности на кучето.

Те съдържат нужното количество протеини, мазнини и въглехидрати, както и всички нужни витамини и минерали. В този случай продуктите се натрошават, като се вземе поради дребният размер на челюстта на японския шпиц, което от своя страна улеснява процеса на дъвчене и усъвършенства храносмилането.

Изчисляването на количеството храна би трябвало да се основава на възрастта, размера и интензивността на вашия японски шпиц. Вижте инструкциите на опаковката на храната, с цел да определите подобаващата доза.

Прехранването може да докара до затлъстяване, което ще се отрази отрицателно на здравето на вашия домакински любим.

Ако сте последовател на естественото хранене на японския шпиц, тогава диетата на вашия любим би трябвало да включва:

- месо (говеждо, пуешко, телешко, заешко);

- зеленчуци (моркови, броколи);

- плодове (ябълки, круши);

- нискомаслени млечни артикули (извара, кисело мляко).

 Кученца японски шпиц

Месото би трябвало да бъде в ястието в размер 25 кг на 1 кг тегло на животното, кашата от ориз или елда добавя главния артикул. Варените и пресните зеленчуци би трябвало да се дават всекидневно, само че малко по-малко. Веднъж седмично месото може да се размени с морска риба без кости. На японския шпиц могат да се дават твърдо сварени яйца и ферментирали млечни артикули.

Кученцата японски пулверизатор би трябвало да се хранят 4-5 пъти дневно. Възрастните кучета се нуждаят от 2 хранения дневно. Не би трябвало да храните кучето си сред храненията, в противоположен случай то ще свикне с къси закуски и ще стартира да отхвърля главните хранения.

Препоръчително е да давате на вашия японски шпиц най-малко две хранения дневно. Можете да разделите дневната порция на две равни елементи и да давате заран и вечер.

Шоколадът, лукът и гроздето са отровни за кучетата и би трябвало да бъдат строго изключени от диетата.

Не забравяйте да осигурите на японския шпиц вкъщи достъп до чиста вода през целия ден.

Вижте също: От какво боледува японският шпиц

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР