Японската компания Rakuten планира да пусне свой собствен патентован езиков

...
Японската компания Rakuten планира да пусне свой собствен патентован езиков
Коментари Харесай

Японският гигант Rakuten планира да пусне свой патентован AI модел

Японската компания Rakuten възнамерява да пусне собствен личен патентован езиков модел с изкуствен интелект, споделя основният изпълнителен шеф пред CNBC.

Rakuten има редица бизнеси от банкиране до електронна търговия и телекомуникации, затова разполага с огромно количество „ неповторими “ данни, на които да образова своя LLM, показва Хироши „ Мики “ Микитани.

„ Никой няма по-голям набор от данни от нас “, прибавя той.

Компанията възнамерява да употребява AI модела вътрешно, с цел да усъвършенства оперативната успеваемост и маркетинга с 20%, споделя още Микитани.

Той също по този начин желае да предложи модела на трети страни, сходно на Amazon и Microsoft, с цел да могат да я употребяват за бизнеса си.

Към днешна дата редица огромни американски и китайски софтуерни колоси пускат свои лични огромни езикови модели, до момента в който японските компании ненапълно изостават от тях, само че пробват бързо да наваксат.

Телекомуникационната група NTT разгласи този месец, че нейният личен LLM ще бъде налична през март.

Телекомуникационният клон на SoftBank разгласи през ноември, че неговата генерираща AI компютърна платформа е в деяние.

Изпълнителният шеф на Rakuten споделя, че езиковият модел на компанията ще е подготвен в границите на няколко месеца. Той е безапелационен, че AI ще даде на Rakuten подтик за „ голям напредък “.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР