Унгария е една от първите страни, които признават Китайската народна

...
Унгария е една от първите страни, които признават Китайската народна
Коментари Харесай

Си Дзинпин се срещна с унгарския президент Тамаш Шуйок

Унгария е една от първите страни, които признават Китайската национална република. През 75-те години от установяването на дипломатическите връзки, Китай и Унгария постоянно са се отнасяли една към друга с взаимно почитание, като равноправни сътрудници и са поддържали печелившо съдействие. Отношенията сред двете страни устояха на тестването сериозните промени в интернационалната конюнктура и се развиха до всеобхватно стратегическо партньорство, съобщи китайският ръководител Си Дзинпин по време на днешната си среща в Будапеща с унгарския президент Тамаш Шуйок.

Китай се стреми към построяването на мощна страна и национално възобновление посредством  модернизация в личен жанр, което ще донесе огромни благоприятни условия на света. В бъдеще двете страни могат да продължат съдействието в границите на „ Един пояс, веднъж “ и механизма за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа, съобщи още китайският водач.

Унгарският президент от своя страна уточни, че откогато двете страни откриха всеобхватно стратегическо партньорство през 2017 година, съдействие в разнообразни области е постигнало огромни триумфи. Унгария осъществя обилни изгоди от самодейността на Китай за взаимно създаване на „ Един пояс, веднъж “.

Инициативите на Си Дзинпин за световно развиване, световна сигурност и световна цивилизация, както и неговото покровителство за подсилване на интернационалния разговор и съдействие, са от огромно значение за решение на провокации пред света и за попречване на груповата борба, акцентира президентът, като изрази убеденост, че визитата на Си Дзинпин сигурно ще издигне всеобхватното стратегическо партньорство сред Унгария и Китай на ново и по-високо равнище.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8225Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед8593Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед17802Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед7768Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед13107Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед93080Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77299Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР