Японската Комисия за справедлива търговия разглежда случая на предполагаеми опити

...
Японската Комисия за справедлива търговия разглежда случая на предполагаеми опити
Коментари Харесай

Япония разследва Apple за тормоз над конкуренцията

Японската Комисия за обективна търговия преглежда случая на хипотетични опити на Apple да попречва развиването на онлайн портала на Yahoo в Япония, наименуван Game Plus. Порталът се конкурира с App Store на Apple, като разрешава на потребителите да играят игри без да изтеглят приложения.
Услугите на Game Plus са уеб-базирани и геймингът се обезпечава посредством директен стрийминг от сървърите на разработчиците. Това разрешава на потребителите да заобиколят изцяло App Store, което значи, че Apple губи евентуални доходи. Платформата има над 60 милиона дейни консуматори (почти половината от популацията на страната), само че предходната година Yahoo Japan понижи доста бюджета си и маркетинговите разноски. Въпреки това, разработчиците не престават да прибавят нови игри.

Комисията също работи по различен случай на Apple. В него регулаторът проверява дали компанията е нарушила антитръстовите закони, като изисква японските оператори да продават iPhone за по-ниска първична цена, само че по-високи месечни заплащания. Според Федералната комерсиална комисия тази процедура лишава потребителите от обективен избор, представяйки неправилно общата цена на устройството.

Справедливо или не, каквото и да прави Apple в Япония, наподобява, че напъните са се изплатили. Компанията има съвсем 70% от пазара на мобилни услуги в азиатската страна, съгласно GlobalStats, което е най-високият % в международен мащаб.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР