Япония е толкова изумителна и отличителна, че тук на всяка

...
Япония е толкова изумителна и отличителна, че тук на всяка
Коментари Харесай

20 снимки, които не е възможно да се направят другаде, освен в Япония

Япония е толкоз изумителна и отличителна, че тук на всяка крачка чужденците намират нещо, с което да бъдат сюрпризирани и какво да снимат. Япония притегля, плаши, възхищава, безусловно всички изненадва и, най-после, те кара да мечтаеш, спестяваш пари и вярваш, че всичко, за което си мислиш, се сбъдва. Япония е забавна със своята автентичност. Тук спят, приказват, ядат, мислят, работят, обичат по друг метод.

Тук един елементарен японец е естетик, а всеки просветен човек би трябвало безусловно да овладее уменията на калиграфията и версификацията. През пролетта е всекидневно да се възхищават на цъфтежа на сакурата или сливата, през есента – с пурпурните листа от планинските клени и пълнолунието.

Една жена облича рокля не с цел да покаже фигурата си, а с цел да скрие естествените си контури. Художниците заобикалят симетрията, градинарите основават поезията на камъните. Тук се дава желание на това, което има дълбока сянка, а не повърхностна изясненост.

1. Влакова спирка

Тя не води на никое място, просто се намира на картинно, празно място, тъй че пасажерите да могат да останат тук и да се възхищават на пейзажа.

2. Инструкции за всичко и за всички

Подробни указания за всеки случай. Тази демонстрира по какъв начин вярно да седнем.

3. Парализирани служащи

Японските кафенета наемат парализирани хора, които отдалечено управляват сервитьорите-роботи. Дори, в случай че операторът с увреждания може единствено да движи очите си, той дава команда OriHime-D да се движи, да се оглежда, да приказва с хората. Така даже изцяло парализираният човек може да се почувства като нужен член на обществото.

4. Бонсай

Нищо изключително: единствено един 400-годишен бонсай, който е оживял след бомбардировките в Хирошима.

5. Оригами

В изкуството на оригами японците нямат равни. Този скакалец е изработен от трева. Фигурата са я намерили на седалката във влака.

6. Фестивал на канализационните капаци

Фестивал на канализационните капаци

7. В сезона на цъфтежа на сакурата, можете да намерите сходни пейзажи на всяка стъпка.

8. Най-късият ескалатор в света е в град Кавазаки; височината на петте стъпала е 83 см

9. Магазинът на маските

10. Мобилни градини в камиона

В Япония се организират годишни състезания за ландшафтен дизайн, в които се състезават градини, направени в камиони. Пейзажът може да бъде друг: от обичаен японски до съвременен, с осветяване и музика.

11. Светофари със наследник сигнал

12. Фонтанът в Каназава, показващ часа

13. Островът на зайците Окуносима. Той принадлежи към Националния парк Сето

Ники, тук е неразрешен ловът, тъй че животните въобще не се опасяват от хората.

14. Барът, където вместо храна оферират консерви

В този бар в Япония, Осака, се сервира единствено консервирана храна. Посетителят може да избере всякаква консерва, а наличието й може незабавно да се подготви или просто да се затопли и сервира с чаша бира или друга алкохолна напитка.

Асортиментът на KANSO съдържа по-скоро обичайни типове къри с ориз и необикновени консервирани храни (например, насекоми). Барът е дребен и разполага единствено с 38 места. По цвета на цената, можете да определите цената на консервираните артикули. Най-скъпите – с черна цена (2000 йени), най-достъпните- с алена (200 йени).

15. Необичайният усет на обичайните сладкиши

Освен обичайното в Япония се създава шоколадът KitKat с усет на необикновени артикули, присъщи за обещано място: да вземем за пример, соеви зърна от района Канто или пъпеши от Хокайдо.

16. Продукти с нереални размери

Само един морков в супермаркета.

17. Роботи-динозаври в хотела

Срещали ли сте в миналото динозаври? В хотела Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay елементарно може да го извършите. Посетителите там не са елементарни админи, а роботи-динозаври.

18. Спящи чиновници по време на съвещание или заседание

Инемури е дневен сън по време на работа, за който никой няма да ви уволни, даже в случай че си дремнете по време на съвещанието.

19. Котацу

Котацу е японска маса с отоплителна система. По време на дългата зима няма нищо по-удобно от вечерята на такава маса. Краката са скрити под дебело одеяло, в което работи отоплителната система. Топло и уютно – и какво друго е належащо за чувство на мира? И в случай че след чаша парещ чай желаете да подремнете, тогава е задоволително единствено да си легнете.

20. Влак с вана за крайници

В един от бързите пасажирски влакове Yamagata пасажерите могат да прекарат времето си, като си пуснат краката в специфични вани. Освен това им се предлага да легнат след такава процедура на татами и да се почерпят със саке.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР