СподелиХърватският президент Зоран Миланович каза, че с изказването си Хърватия

...
СподелиХърватският президент Зоран Миланович каза, че с изказването си Хърватия
Коментари Харесай

Хърватският президент отрече да е обиждал българите

Сподели
Хърватският президент Зоран Миланович сподели, че с изявлението си „ Хърватия е на дъното на Европейски Съюз след изтеглянето на европейски пари и че единствено България е по-зле “ той не е обидил българите, а се е подиграл на държавното управление в страната си, което прави на „ простаци ” жителите си.

По време на визитата си в Златар в събота Миланович съобщи още: „ Всеки ден се молим на Бог България да остане последна и нищо да не ѝ се случи, тъй като другояче Хърватия става номер едно в тази ранглиста “, след което съгласно хърватските медии българите са поканили на среща хърватския дипломат в София Ясна Огненовац и са изразили недоволството си, оповестява онлайн порталът Indeks.

От Външното ни министерство изразили пред хърватския дипломат „ надълбоко отчаяние от изказването на президента Миланович “ и подчертали, че „ изказването е недопустимо за България и не е в сходство с отличните двустранни връзки сред двете страни “. От Министерство на външните работи показали, че се надяват „ хърватското държавно управление да се дистанцира от това изказване “.

Хърватският държавен глава изяснява, че и преди е подлагал на критика страната си по тематиката за тегленето на европари.

Това е насмешка, за жалост, за сметка на някои в Хърватия, които ни изкарват обществен случай, които не могат да вземат задоволително европейски средства, по тази причина сме предпоследни. Обикновено се гледа кой е финален. България е последна, постоянно е последна (…) Хърватия е предпоследна, декларира Миланович.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР