БДЖ ще организира празнични пътувания със специална ретро мотриса по

...
БДЖ ще организира празнични пътувания със специална ретро мотриса по
Коментари Харесай

Пътуване от София до Банкя и обратно със специална ретро мотриса за 24 май

БДЖ ще провежда празнични пътувания със специфична ретро мотриса във връзка отбелязването на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност - 24 май. Мотрисата е част от музейното завещание на железопътния транспортьор.

Произведена е през 1960 година в Австрия с извънредно съвременно техническо съоръжение и обзавеждане за времето си. До 1994 година е употребена за пътувания на представители на държавното управление. В момента се употребява за наемане от клиенти за частни пътувания, както и за снимане на кино продукции и клипове.

На 24, 25 и 26 май феновете на железопътния превоз ще имат опция да се допрян до употребяваната от държавни водачи мотриса и да се насладят на комфорта на пътуването с нея по маршрут от София до Банкя и от Банкя до София.

 Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “, има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “, има умрял човек  Малко прочут вирус заразява деца в Гърция, има първи смъртен случай 2 мин. Малко прочут вирус заразява деца в Гърция, има първи смъртен случай  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище  Проливни дъждове наводниха провинция Саар в Германия (ВИДЕО и СНИМКИ) 1 мин. Проливни дъждове наводниха провинция Саар в Германия (ВИДЕО и СНИМКИ)  Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда  Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “, има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “, има умрял човек  Малко прочут вирус заразява деца в Гърция, има първи смъртен случай 2 мин. Малко прочут вирус заразява деца в Гърция, има първи смъртен случай  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище  Проливни дъждове наводниха провинция Саар в Германия (ВИДЕО и СНИМКИ) 1 мин. Проливни дъждове наводниха провинция Саар в Германия (ВИДЕО и СНИМКИ)  Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда

Мотрисата ще направи общо шест пътувания през трите дни или по две пътувания дневно от Централна гара София до Банкя и в противоположното направление.

През последните дни мотрисите пристигаха в столицата с огромни закъснения

Първото пътешестване ще бъде с час на тръгване в 9 ч. от София и идване в Банкя в 9:22 ч. В противоположното направление мотрисата ще отпътува от Банкя в 12:50 и ще дойде в София в 13:13 ч.

Второто пътешестване ще бъде с час на потегляне от Централна гара София в 13:35 ч. и идване в Банкя в 13:57 ч. и назад от Банкя в 17:40 ч. с идване в София в 18:06 ч.

Един човек изминава приблизително по към 20-21 километра дневно

По време на престоя си в Банкя пътуващите с мотрисата могат да посетят проведената стратегия с шествие и концерт за отбелязването на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, особено проведената шатра за сетивно зрелище за деца „ Буквариум “, където ще имат опцията да се срещнат с другите букви посредством средствата на театъра, игрите и песните, както и базарът на производители на 25 май.

Освен това всеки клиент може да прегледа обновената Централна минерална баня в града с прелестната ѝ архитектура и прелестният градски парк, където може да усети лечебният въздух в курортния град.

Очаква се доставката на 76 немски рециклирани вагони

Цената на билет за пътешестване на възрастни и в двете направления с неповторимото влакче е 30 лева с включено непокътнато седящо място. За децата до 10-годишна възраст билетът е на половин цена - 15 лева Местата в мотрисата са лимитирани.

Дизелова мотриса №19 001.7 е създадена през 1960 година в SGP – Wien, Австрия. Тя се състои от едно първокласно и едно второкласно поделение. Отделението за първа класа разполага с 9 първокласни удобни подглавници и в допълнение самостоятелно осветяване за четене с насочваща се по избор на пътуващия светлина. Отделението за втора класа е формирано от 28 меки  кресла, разпределени по схемата 2+2.

Креслата и в двете пътнически отделения могат да се завъртат според от посоката на придвижване и да се накланят до полулегнало състояние. Мотрисата разполага с един първокласен и точно обзаведен бар с кафе-машина, ледник и всички улеснения за подготвяне на студена и топла храна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР