Японецът Юма Кагияма спечели титлата при мъжете на турнира по

...
Японецът Юма Кагияма спечели титлата при мъжете на турнира по
Коментари Харесай

Японски фигурист е първи на Гран При в Торино

Японецът Юма Кагияма завоюва купата при мъжете на шампионата по фигурно пързаляне от сериите Гран При в Торино (Италия). 18-годишният Кагияма, който беше едвам седми след късата стратегия, изигра страхотна волна на фона на музика от кино лентата " Гладиатор " и събра 278.02 точки.

Световният вицешампион извърши три четворни и шест тройки скока и получи рекордна за сезона оценка за волната стратегия 197.49 точки. За него това е втора купа в Гран При след шампионата в Япония през предходната година.

" Изненадан съм, че завоювах. Преди осъществяването си даже не мислех, че ще бъда на подиума. Исках да се плъзвам чисто и да дам най-хубавото от себе си ", сподели Кагияма.

Руснакът Михаил Коляда взе сребърното отличие с 273.55 точки, а трети се подреди Даниел Грасъл от Италия с 269.00 точки и завоюва първо отличие в кариерата си от сериите Гран При.

Коляда извърши комбинацията от четворен-троен дебелак, два тройни аксела, троен лутц, троен салхоф, само че сгреши при четворен салхоф и втория четворен дебелак. Той има още два златни и един бронзов орден от Гран При сериите.

Даниел Грасъл направи четворен лутц, четворен флип и пет чисти тройни скока, само че не съумя при четворен дебелак и троен аксел.

Лидерът след късата стратегия Боян Цзин от Китай остана едвам девети във волната стратегия и седми в крайното нареждане, откакто падна след два от скоковете си.

Следващият шампионат Гран При е в японската столица Токио от 12 до 14 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР