Wall Street Journal беше първият, който съобщи за спирането на

...
Wall Street Journal беше първият, който съобщи за спирането на
Коментари Харесай

И BMW спира доставките на автомобили за Русия

Wall Street Journal беше първият, който заяви за прекъсването на доставки от BMW в Русия, базирайки се на изказване на баварския авто производител. От компанията оповестиха, че сглобяването на коли в завода " Автотор " в Калининградска област е прекратено, а доставката на нови коли за страната е спряна. „ Поради актуалната геополитическа обстановка, ние ще преустановим локалното си произвеждане и експорт за съветския пазар до последващо разпореждане “, споделят от BMW в публично изказване.

Информацията беше доказана в съветския офис на BMW. От представителството прецизираха, че компанията работи по решения, „ които в подтекста на лимитираните доставки на аварийни елементи ще ни разрешат да осъществим напълно гаранционните отговорности към клиентите “. „ Също по този начин ще продължим да обслужваме колите на нашите клиенти в сходство с всички стандарти на BMW Group “, споделя представител на марката, представен от РИА Новости.

BMW е показана на съветския пазар от 16 модела, множеството от които се доставят в страната от чужбина. Производството на X5, X6, X7 и 5-Series е проведено в Автотор Калининград по цялостния цикъл, който включва заваряване, боядисване и монтаж. В началото на февруари тази година стана известно, че BMW Group е подписала съглашение с Автотор за произвеждане на коли и доставка на съставни елементи до 2028 година Автотор създава коли BMW от 1999 година До пролетта на предходната година, с изключение на четирите упоменати модела, там се сглобяваха X1, X3 и X4, както и седани от 7 серия.

Сред фирмите, които са решили краткотрайно да спрат доставките на коли за Русия, са Jaguar Land Rover, концернът Volkswagen и неговите марки, Volvo и General Motors. Daimler Truck пък прекрати съдействието си с КамАЗ и не доставя съставни елементи за съветските камиони. Заводите на Hyundai и Renault в Русия бяха затворени заради дефицит на съставни елементи. Глобалният офис на Mitsubishi също обмисля опцията за налагане на ограничавания в страната, само че към този момент съветското посланичество не е съобщило за преустановяване на доставките и „ заледяване “ на завода PSMA Rus в Калужска област.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР