Всяко протакане на разпускането на НС би излязло от територията

...
Всяко протакане на разпускането на НС би излязло от територията
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Радев е длъжен веднага да разпусне парламента

" Всяко отсрочване на разпускането на Народно събрание би излязло от територията на Конституцията и ще отиде в тресавището на произвола и недемокрацията. Каквото работил до тогава този ялов парламент - работил. Понататъшното му действие след несполучливия изследователски мандат на Българска социалистическа партия ще бъде конституционно нетърпимо. "

Това написа в профила си във фейсбук юристът Борислав Цеков. Поводът е решението на Българска социалистическа партия да върне мандата.

Ето какво написа Борислав Цеков в обществената мрежа:

Българска социалистическа партия взе решение да върне неотложно и без излишно отсрочване проучвателния мандат за сформиране на държавно управление. Тоест - още при приемането му на 5 май. Когато това стане факт, по Конституция президентът е задължен неотложно, т.е. същия или най-късно на идващия ден, да издаде декрет за разформироване на 45-то Народно заседание, като в същия декрет дефинира и датата на новите парламентарни избори до 2 месеца. Всяко отсрочване на разпускането на Народно събрание би излязло от територията на Конституцията и ще отиде в тресавището на произвола и недемокрацията. Каквото работил до тогава този ялов парламент - работил. По-нататъшното му действие след несполучливия изследователски мандат на Българска социалистическа партия ще бъде конституционно нетърпимо. С обособен декрет би трябвало да бъде назначено служебно държавно управление. Вярвам, че институциите и партиите ще бъдат на висотата на своите отговорности и няма да погазят възрховенството на Конституцията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР