Болката в стомаха е често срещана не само при децата,

...
Болката в стомаха е често срещана не само при децата,
Коментари Харесай

Ако стомахът ви боли, пробвайте тези естествени лечебни методи

Болката в стомаха е постоянно срещана освен при децата, само че и при възрастните. Причините за появяването ѝ са доста и включват киселини, висока централизация на нездравословни газове или даже метеоризъм.

Болката може да се появи в изцяло несъответствуващи моменти и да ви хване неподготвени. По-долу ще научите някои препоръки на експерти, за това по какъв начин да облекчите болката и да се почувствате по-добре.

Как да се отървете от болката в стомаха по натурален метод:

Легнете

Легнете или седнете в позиция, в която усещате по-малко болежка. Ако болката идва вследствие на пронизване, тогава пробвайте да се разноските за няколко минути.

Внимавайте с несъразмерното ястие

Ако сте яли прекалено много, тогава би трябвало да позволите на стомаха да " диша “. В продължение на най-малко един ден след болката се пробвайте да ядете единствено супи и салати. Малките хапки също са добър метод да помогнете на стомаха.

Чай от лайка

Този чай е прочут със своите успокояващи свойства. Пийте две или три чаши чай от лайка в дните, в които имате проблеми, с цел да облекчите болката и да подобрите храносмилането.

Горещ душ

Болките в стомаха вследствие на цикъла при дамите могат да се повлияят от топъл душ. Препоръчват се също топли компреси или вана с топла вода.

Билкови чайове

Чаят с джинджифил и босилек заран предотвратява стомашните болки и облекчава храносмилането. Билковите чайове работят и против болките, свързани с диария и гадене.

Често хранене

Хранете се на дребни порции на всеки два или три часа. По този метод стомахът няма да се препълни и няма да ви боли.

Внимавайте за алергии

Опитайте се да идентифицирате храните, които могат да провокират болки в стомаха без ваше познание. Някои хора са алергични към мляко и неговите субпродукти или пшеница.

Храни с фибри

Плодовете и зеленчуците са богати на фибри и предотвратяват стомашни проблеми. Фибрите предотвратяват подуването на корема и запека вследствие на потреблението на храни с високо наличие на мазнини.

Пийте вода

Дехидратацията, само че и гладът са съпроводени от болки в стомаха. Уверете се, че пиете вода през целия ден. Редовното хранене и пиянство на вода предотвратява стомашните болки, твърди actualno.com. Също по този начин стойте настрани от солта и извършвайте физическа активност.

Избягвайте храни, които провокират отичане на корема

Храни като фасул, броколи, карфиол и зеле провокират газове и отичане на корема, по тази причина би трябвало да се употребяват по-малко, в случай че стомахът ви не ги понася.

Избягвайте мазните храни

Бързите храни, които са с високо наличие на мазнини и захар, са тежко задължение за стомаха. Опитайте се да се храните със здравословни ястия, приготвени вкъщи.

Ключът е в дъвкането

Яжте постепенно, наслаждавайте се на всяка хапка и дъвчете най-малко 10 секунди всяка хапка. По този метод можете да предотвратите освен подуването на корема и храносмилателните проблеми, само че и киселините.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР