На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от

...
На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от
Коментари Харесай

Стартира най-мащабният ремонт на Дюлинския проход

На 17 май стартира главният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход. Това е секторът от Старо Оряхово до Гюльовца и е на територията на областите Варна и Бургас.

Програмата на Агенция " Пътна инфраструктура " планува със средства от републиканския бюджет да бъдат рехабилитирани 65,6 км от третокласния път. Трасето свързва областите Варна и Бургас и е различно за преминаващите през Обзорския и Айтоския проход - път I-9 Слънчев бряг - Обзор и път ІІІ-208 Дъскотна - Айтос.

Изпълнението на строително-монтажните работи е обособено в два сектора. Ремонтът стартира от първата над 34-километрова права сред Старо Оряхово и Гюльовца. Проектът включва цялостна реорганизация на трасето и ремонт на два моста над реките Двойница и Бяла, burgas24.bg.

Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. Предвижда се строително-монтажните действия да се правят без прекъсване на придвижването като колите ще минават в платното, в което не се правят строителни действия. При нужда от ограничение на трафика като обходен маршрут ще се употребява път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор - Ахелой – Бургас.

До края на юни, незабавно след издаване на разрешението за градеж, е планувано да стартира ремонтът на втория сектор - от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас.

Трасето е с дължина 31,5 км и е напълно на територията на област Бургас. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. При главния ремонт на пътя в област Бургас ще се обновят 4 моста, които са над р. Бяла, над напоителен канал, над преливника на бент. " Порой “ и над р. Ахелой.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР