Всяка мечта е постижима стига сърцето ти да бие достатъчно

...
Всяка мечта е постижима стига сърцето ти да бие достатъчно
Коментари Харесай

Да прескочиш пропастите на съдбата: Пейдж, която мечтае за олимпийски върхове


Всяка фантазия е постижима стига сърцето ти да бие задоволително мощно за нея. Това е моралният компас на 10-годишната Пейдж Каландийн от американския щат Охайо.

Тя е играч по спортна гимнастика, макар другата ѝ орис и всекидневните компликации, пред които я изправя тя. Именно упоритостта и волята ѝ я трансформират във ентусиазъм за мнозина.
Снимка: bTV

„ Тя се роди малко по-рано, в 36-ата седмица. Не знаехме за краката ѝ до деня на раждането. Въпреки всички компликации, тя порасна като едно в действителност вдъхновяващо момиче”, описа пред bTV майка ѝ Хейди Каландийн.

Пейдж стартира да тренира спортна гимнастика, когато е едвам на 1,5 година Неуморният труд и безграничната отдаденост в залата я карат да има вяра, че увреждането ѝ не е спънка по пътя към величието.

Снимка: bTV


„ Първоначално за нея тренировките бяха по-скоро игра, не го приемаше като същинско образование. Заедно с треньора си, правеха главно извършения за баланс и стойки на ръце, само че откакто порасна, тренировките станаха доста по-трудни”, добави майка ѝ.

Днес Пейдж мечтае да взе участие в параолимпийските игри, където да се състезава или с плуване, или със пукотевица с лък, тъй като, за жалост – първата ѝ обич – спортната гимнастика не е част от дисциплините. За сходни желания обаче се работи непрекъснато и тя е изцяло наясно с това.
Снимка: bTV

„ В момента съм в пети клас. Събуждам се, ходя на учебно заведение, по-късно от време на време се прибирам у дома за малко, след това ходя на терапия, следва гимнастика, плуване или пукотевица с лък. След това се прибирам у дома и се подготвям за лягане”, описа тя.

За родителите на Пейдж няма книга, в която да надникнеш какво ти е подготвила ориста, с цел да вземеш най-правилното решение. А всеки триумф на щерка им е нов урок за тях.
Снимка: bTV

„ Тя научи мен и брачна половинка ми, че, като родители, можем да преодолеем всяко затруднение. Както би споделил брачният партньор ми, всичко е опит и неточност. Просто опитваш разнообразни неща и виждаш какво работи и какво не”, добави майка ѝ Хейди.

Трънливият житейски път на Пейдж ни напомня, че огромните победи се реализират с борбеност и дисциплинираност, както и с убеденост, че всеки самичък кове своята орис с характера си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР