„От несигурните неща смъртта била най-сигурното. Но засега животът неизменно

...
„От несигурните неща смъртта била най-сигурното. Но засега животът неизменно
Коментари Харесай

Д-р Росица Кръстева: Всичко е любов!


„ От несигурните неща гибелта била най-сигурното. Но към този момент животът непроменяемо е побеждавал. “ Любим откъс на доктор Росица Кръстева: шеф на Онкологичния център към МБАЛ „ Уни Хоспитал “ в Панагюрище и наш специфичен посетител в Епизод 11 на „ Жените на България “.



Ако кажем, че медицината е закодирана в гените й, ще бъде правилно. Вярно е обаче, че при родители лекари, нейната детска фантазия не е да бъде доктор. Тя мечтае да стане актриса! Желание, което търпи неуспех. Също, както и една друга пристрастеност – да учи за палеонтолог.

„ В последна сметка открих, че да следваш медицина не е чак толкоз неприятно “ , признава доктор Кръстева, която приключва със златен орден природо-математическата гимназия в Шумен през 1989 година

Преди съвсем три десетилетия, когато взима дипломата си от Медицинския университет в София, онкологията у нас към момента е тематика табу. Росица обаче се впуска с цялата пристрастеност на голямото си сърце в тематиката. Започва да чете от ден на ден и повече. Да се вълнува и да открива нови светове и хоризонти.



„ Може би през днешния ден не съм чак толкоз въодушевена, както преди 10 години да вземем за пример. Днес съм повече реалист , само че аз давам на пациентите си повече от вяра. Старая се да им покажа и да ги науча, че ракът не е смъртна присъда “, споделя доктор Кръстева, която ни приема в единствените си два свободни часа, в единствения вероятен ден – вторник, в своя кабинет, в Панагюрище.

Две неща са поразителни при първата ни среща – дълбоките зелени очи , от които струи вяра. И едно голямо алено сърце под формата на брошка, закачено върху ревера на престилката й. Толкова е същинско това сърце, че имаш възприятието, че даже тупка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР