Всяка голяма конструкция преминава през последния етап на одобрение на

...
Всяка голяма конструкция преминава през последния етап на одобрение на
Коментари Харесай

10 отхвърлени дизайна на сгради на знаменитости, които биха могли да изглеждат напълно различни

Всяка огромна структура минава през последния стадий на утвърждение на плана, където се прави избор сред няколко или даже доста препоръчани варианти.

Можете ли да си визиите каква отговорност виси върху хората, които вземат решения, що се отнася до монументални здания, които би трябвало да стоят епохи?

Ето 10 известни изкуствени обекта от цялостен ​​свят и техните различни версии, които в действителност са съществували и са имали късмет да бъдат утвърдени. Да, това би било доста извънредно!

1. Операта в Сидни

Вариант 1.

Вариант 2.

Вариант 3.

Дата на учредяване: 1973 година

2. Мемориалът на Линкълн, Вашингтон

Дата на учредяване: 1922 година

През 1912 година архитектът Джон Ръсел Поуп предлага да се построи мемориал под формата на солидна пирамида, само че в последна сметка планът се движи в „ гръцката посока “.

3. Статуя на свободата, Ню Йорк

Дата на учредяване: 1886 година

Първоначално бъдещият главен знак на Америка е мюсюлманка, която охранява новоотворения Суецки канал. Паметникът беше наименуван “Египет носи светлина в Азия ”, негов ваятел беше Фредерик Огюст Бартолди.

Но статуята е изоставена от египетските управляващи и нейната концепция е пренесена в различен план – същия подарък за Съединени американски щати от Франция, към който по-късно се причислява Гюстав Айфел.

4. Харбър Бридж, Сидни

Вариант 1.

Вариант 2.

Дата на учредяване: 1932 година

5. Айфелова кула, Париж

Дата на учредяване: 1889 година

Знаете ли, че Гюстав Айфел въобще не е бил дизайнерът на кулата и не е създал окончателния й тип? Това беше направено от Стефан Соувестр, който работеше с Айфел.

6. Капитолий, Вашингтон

Вариант 1.

Вариант 2.

Дата на учредяване: 1793 година

Капитолът може освен да наподобява друго, само че в действителност е имал друг тип (в съпоставяне с днешния ден) доникъде на 19 век.

Как тъкмо можете да погледнете тук. Тази обява демонстрира още 6 всички разпознаваеми структури, които през предишните епохи не изглеждаха напълно както преди.

7. Тауър Бридж, Лондон

Дата на учредяване: 1894 година

8. Mount Rushmore, Южна Дакота, Съединени американски щати

Дата на учредяване: 1925 година

9. Мост Golden Gate, Сан Франциско

Дата на учредяване: 1937 година

10. Триумфалнаарка, Париж

Дата на учредяване: 1836 година

Триумфалната арка в действителност би могла да отстъпи място на голям слон. Идеята поражда от Луи XV, само че в неговите години тя не се получаваше  заради празнотата на хазната.

След като научи за плана, Наполеон I също счита, че концепцията не е неприятна (той просто искаше да построи нещо в чест на успехите на Франция), само че съветниците му го разубедиха в точния момент от тази концепция.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР